facebook
twitter

Горещи новини

12-класници са глобени заради драскане по стена

983
Илияна Кирилова

Столичният инспекторат състави, за първи път, два акта на ученици, драскали по стена на сграда, която се намира в непосредствена близост до 91 Немска езикова гимназия „Проф. К. Гълъбов”. Това заяви Иво Пенев, който е началник на сектора, занимаващ се с контрола на рекламната дейност в града, цитиран от БГНЕС. Заловените са ученици от 12-и клас на гимназията, които решили по този начин да отбележат дипломирането си, изобразявайки кутия с цигари. Нарушителите вече са пълнолетни и ще понесат отговорност за деянието си.

 

„До съставянето на актовете се стига, след като учениците са били заловени на място от патрул на 4 РУ - СДВР, докато рисуват. Установяването на такива вандалски прояви е изключително трудно, защото рядко органите успяват да заловят нарушителите в момента, в който рисуват. За такъв тип нарушения, предвидените в Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на СО санкции за физически лица са от 50 до 500 лв.”, обясни Пенев и добави, че нарушителите вече са заличили надрасканото като са пребоядисали цялата стена, с надеждата да им се размине глобата. За сравнение вчера нашенка беше заловена да изписва името си на Колизеума в Рим, за което я застрашава глоба до 20 000 евро.

Пенев поясни, че от началото на годината Столичен инспекторат провежда кампания срещу вандалските прояви на рисуване и писане по училища и детски градини. За последните месеци са заличени драсканиците от фасадите на 9-та Френска гимназия, 133 СУ „А.С.Пушкин”, СМГ „П.Хилендарски”, 6 ОУ „Граф Игнатиев”, 126 ОУ „П.Ю. Тодоров” и 142 ОУ „В.Ханчев”.

Строгостта на инспектората към абитуриентите е впечатляваща на фона на пълната липса на информация какви други нарушители лови тази служба. Досега не се е чуло например да има и един глобен стопанин на куче за това, че не е събрал екскрементите му или че го разхожда свободно на забранени за това места, нито пък от инспектората са се похвалили със специална кампания за това масово нарушение.

 

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

И социалното министерство е върнало 2100 ученици в клас
Кабинетите по химия ще имат камина, а по технологии - поялник и бормашина

11.06.2019

Силвия Георгиева

1209 13
Зрелостници готвят протест пред МОН заради матурата по английски

25.05.2019

1285 1

Коментари

Тринити

Зрелостниците са повлияни от новият стил в архитектурата "Литера".Добре,че е нямало в сградата и асансьор.Особено частен.Щяха да надраскат и него.

Sapienti_sat

Този случай идва, след като вчера нашенка беше заловена да изписва името си на Колизеума в Рим.

 

Да го боядиса! 😼

peniko

Кофа, парцал, четка за дъски и да търкат .....

inventus

Направо си е за пребоядисване сградата но само боята да купят ще им излезе по скъпо от глобите.Трудът отделно. А ако ги влече толкова  бояджилъка могат и сами да я изтъркалят с валяците.

vvatkov

  12-класници - почти като 12 апостоли.

дена

 Все пак са ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ . И нас ни хванаха като ученици да пушим в тоалетните и ние ги боядисвахме , и боя и труд .

Forza NATO

Сградата на снимката очевидно няма нищо общо с информацията.

 

Нито е надрасканата, нито е Немската.

 

Предполагам, че е от папка Arhiv Snimki Sofia - файл sgradasgrafiti.jpg.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×