facebook
twitter

Здраве

Робот, дарен от VIVACOM, ще пръска срещу вируси в болницата "Св. Ана"

Телекомът подпомага три лечебни заведения с 300 000 лв. от априлските абонаментни такси
99
 Vivaсom

VIVACOM съобщи, че ще осигури апаратура и финансови средства в общ размер на 300 000 лв. на три болници, за да подпомогне борбата на медиците с COVID-19 и по-бързото възвръщане на българското общество към нормалния живот. 

По-рано телекомът обяви, че ще дари всички месечни такси за нови абонаментни услуги през април, а когато услугите са активирани онлайн, ще удвоява сумата. В рамките на тази кампания с по 100 000 лева ще бъдат подкрепени здравни заведения в три града - София, Плевен и Благоевград. 

Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Света Анна" в столицата ще получи модерен дезинфекциращ робот.  Умната машина, която използва иновативната система за почистване „dry fog”, може да третира големи помещения срещу различни вируси и да замести стандартното дезинфекциране с формалдехидни прeпарати. Роботът хигиенист е "еко" -  за разлика от стандартното обеззаразяване, при което се излъчват токсини, той отделя пара. "Надеждната дезинфекция е едно от абсолютно задължителните условия за борба с вируса COVID-19, за предпазване на болничния персонал и на пациентите. Роботът ще ни е от голяма полза, защото ще спести човешки труд, който може да бъде използван за по-належащи дейности. Технологията е по-ефективна от използваните в момента средства за стерилизация и ще облекчи значително работата ни“, коментира Д-р Славчо Близнаков, директор на МБАЛ "Света Ана".

С дарените 100 000 лв. от VIVACOM плевенската МБАЛ “Д-р Георги Странски” - първата у нас, която  се изправи срещу корона вируса, ще се снабди с медицински материали и апаратура. „Болницата ни е на първа линия в борбата с COVID-19 от самото начало. Материалните ни ресурси са на изчерпване и тези средства ще са от изключителна полза", каза директорът на лечебното заведение д-р Цветан Луканов.

И благоевградската университетска болница ще инвестира дарението в покупка на медицински материали, апаратура и консумативи за здравните служители, които се борят на първа линия с епидемията. „Борбата с новия вирус изправи цялата ни здравна система пред неочаквана ситуация и колкото и да сме подготвени, с каквито и експерти да разполагаме, продължителността на епидемията изчерпва силите ни, затова всяка подкрепа е безценна", коментира изпълнителният директор на МБАЛ - Благоевград  д-р Огнян Стефанов Митев.


Дарителската инициатива с първите месечни такси за всички нови услуги през април е само една от кампаниите на VIVACOM в подкрепа на обществото и за по-бързо справяне с епидемията, обединени под мотото  #Оставамвкъщи. 

Ключови думи:

VIVACOM, дарения
Все още няма коментари

Още

Най-старото българско кино "Влайкова" влезе в XXI век
Полфрийман моли за дарения, защото не може да започне работа

22.08.2020

3636 8
Аз, дарителят

30.04.2020

Г-н БАЛЕВ

3928 4

Влез или се регистрирай за да коментираш