Quantcast

Медия без
политическа реклама

"Продължаваме промяната" сгреши, като отхвърли коалицията с ДБ

05 Окт. 2022

''Политиците първо трябва да осъзнаят, че са в криза. Тази политическа криза е по-страшна от енергийната и влачи след себе си всички лоши сценарии'', коментира зам.главният редактор на ''Сега'' Петьо Цеков в предаването (О)позиция на "Сега".

''Възможно е ГЕРБ да се опита да състави правителство на малцинството. Не бива да забравяме, че 12 години Борисов управляваше именно така - никога не е имал мнозинство, винаги търсеше явни или скрити партньори. Такъв опит може да бъде направен и сега, но не вярвам в неговия успех. Настроенията на избирателите показват, че отиваме към поредни избори, които могат да се състоят февруари или март следващата година'', продължи зам.-главният редактор на "Сега".

"Продължаваме промяната" сгреши, като не влезе в предизборна коалиция с ДБ. Ако бяха направили така, сега десният блок щеше не само да е първа политическа сила, но щеше да диктува правилата на играта, коментира Цеков. ''Тази самовлюбеност, която наблюдавахме в ''Има такъв народ'', я има и в ''Продължаваме промяната'', категоричен е Цеков.  

На въпрос какво трябва да се направи, за да имаме стабилно правителство, Цеков отговори, че ''единственото решение е електорална вълна'' на следващия вот, която може да бъде привлечена със ''силна кампания, концентрирана върху определени личности и точно таргетирани послания''. Миналата година такава вълна се вдигна два пъти - и през лятото, и през есента, напомни зам.-главният редактор на "Сега". 

Още във видеото: какво можем да очакваме от партията ''Български възход'' на Стефан Янев; преференциите пренареждат ли листи и ще стават ли българските избиратели все по-апатични.

Ключови думи:

опозиция, Петьо Цеков