Медия без
политическа реклама

Путин ли сдобри Радев и Борисов?

22 Дек. 2022

През 2022 г. видяхме разпада на кабинета на "промяната", а президентът Румен Радев мина на страната на статуквото. Истински погром се оказаха и промените в Изборния кодекс и връщането на хартиената бюлетина. Войната в Украйна пък показа, че родните политици се страхуват от вземането на решения и не заявяват твърда позиция. Зам.-главният редактор на вестник "Сега" Петьо Цеков и коментаторът Светослав Терзиев обсъдиха най-значимите събития на 2022 г. в предаването "(О)позиция". 

Според Терзиев темата на годината е една и това е войната в Украйна. А Цеков допълни, че това е и голяма вътрешнополитическа тема, важна за България. "Как политическите партии реагираха на войната, това предопредели реакциите и коалиционнте им решения. Войната е тази, която изкара БСП от управляващата коалиция", категоричен е Петьо Цеков. 

"Наблюдвайки президента, ние съдим по неговото отношение към войната как той се позиционира в България. Виждайки, че Румен Радев се отказва от това да бъде знамето на съпротивата срещу статуквото, преминавайки в друг лагер и сближавайки се с ГЕРБ и Борисов, ние си даваме сметка за тези процеси, ускорени от войната", смята Терзиев. 

Каква е ролята на България в изолирането на Русия от света? Какви са приликите между прехода у нас и прехода в Русия след разпадането на Съветския съюз? Вижда ли се краят на войната в Украйна и ще има ли България работещо правителство? На тези въпроси можете да намерите отговор в "(О)позиция".

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата