facebook
twitter

Видео

НА ЖИВО: Горанов дискутира с бизнеса Наредба 18

Обновена
2333

Дискусия в МС върху наредба 18 за касовите апарати.

Posted by вестник Сега on Monday, February 10, 2020

Министърът на финансите Владислав Горанов и ръководството на Националната агенция за приходите (НАП) се срещат в Министерски съвет с представители на бизнеса, с които ще обсъдят изискванията към касовите апарати и софтуера за управление на продажбите в спорната Наредба Н-18.
"Сега +" ще излъчи на живо дискусията тук. 

Поканени са представители от различни икономически браншове - ресторантьорство, хотелиерство, туристически услуги, медицински услуги, счетоводни и финансови услуги, електронна търговия, търговия на едро и дребно.

Дискусията се случва десетина дни, след като финансовият министър отложи действието на наредбата с 6 месеца. Тя трябваше да влезе в сила от 31 януари, но търговци излязоха на протест, притеснени, че не могат да спазят срока. Финансовият министър обеща в следващите 3 месеца НАП и бизнесът да изчистят всички неясноти по прилагане на Наредба 18.

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Горанов май ще се извини за "маргиналите"

28.03.2020

Обновена

3328 19
Адвокати поискаха Горанов да се извини за думата "маргинали"

27.03.2020

2632 17
Мазнинките на маргиналите

27.03.2020

8522 8

Коментари

Нашенец

Притесненията на различните бизнеси са различни, но най вече поради неясноти и противоречивост на наредбата. А пък дребните и най-дребните направо ги закопава. За личните лекари да не говорим- там закопава не само лекарите, ами и пациентите им. И още и още. Е, има и доволни- разработчиците на програми. На тях държавата им осигури пазар. И всичко това трябва да го платят първо фирмите, а след това кой? Обикновените хора. Цялата патърдия се прави да се съберат едни между 170 и 300 милиона приходи, а НАП се готви да тегли чертата на едни 20 милиарда декларирани, но несъбрани приходи, защото не можела да ги събере от бездомници и клошари. М,чи що не ги събрахте, когато фирмите бяха на добре облечени "бизнесмени", се пита в задачката.

 

nebenebe

Горанчо е пътник.  До тук се докара, като е подлога на БХ.

tatyana1

Не вярвам и разработчиците на софтуер да са  чак пък толкова щастливи, щото задание от рода на "Направи това, не знам какво, и да отчита онова не знам как" се изпълнява трудно. Само продавачите на разни касови апарати са щастливи без грижа. 

Калпазанче

Тоя гений на крадливата шайка още ли не е следствен и /или арестант? Золумите във подведомствените му структури са ежедневие- НАП, Хазарта, валутния курс, а сега се опитва да натрапи и харчове на дреборляка.  ?

Антей

 

Хайде стига го тормозете този български бизнес!

 

Хора, българи от Великобритания 

 

където 140 000 от вас искате уседналост

както обяви посланик Хопкинс,

 

публикувайте молим ви - правилата и механизмите,

при които работят 

предприемачите и бизнеса във Великобритания.

 

Регистрация на фирми, данъци, осигуровки,

касови апарати - дали имат

и как следят приходите тези британци в най-успешната

икономика в света!?

 

Оставете българския бизнес ... въздух да си поеме,

бе министре на финансиите!

 

Ако не може да диша бизнеса -

как и какво да вкарва в хазната?!

 

⚓️

Ковачев

Тоя един апартамент не може да си купи...финансите върти. 

Интервал

.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×