facebook
twitter

Видео

Чук и наглост

Политиците може и да не знаят какво да правят в кризата, но има на кого да си изкарат гнева - на гражданите
10 029

В период на извънредно положение и криза управляващите не знаят какво правят и често сменят решенията си. Но категорично не желаят да поемат отговорност за хаоса, който създават. Вместо това те насочват гнева си към гражданите, които имат "неблагоразумието" да се усъмнят в действията им и да задават въпроси.

32

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Ресторанти продават в нарушение храна за вкъщи с 9% ДДС

02.09.2020

324
В Перник пак изчезват колосални количества вода

09.09.2020

7081 17
Христо Иванов: Борисов се изживява като селски кмет

09.09.2020

3992 28

Коментари

Страници

wreckage
снимка на wreckage

👍

SgtTroy
снимка на SgtTroy

и аз 👍 

Умберто Жеко

Неподписано   сигурно с SMs  е пратено.

Страх   нали?

Aniki

Най-трагичното за мен е, че има редица хора покрай нас които в страха си открито заявяват как това е точно отношението което трябва да получават, за да се стреснат хората повече. Нещо като жена която казва "вероятно си го заслужавам" след като мъжа й я е набил.😔

Бронщайн
снимка на Бронщайн

https://psychology.framar.bg/%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BA%D1%85%D0%BE%D0%BB%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%BC-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B8-%D0%B8-%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5

Andrij

Слизам при 88-годишната си майка за която се грижа.Току-що е гледала брифинг на Щаба и Бойко.Разменяме няколко фрази и споменавам,че снощи трудно съм заспал щото кръвното ми е било повишено.Стандартен разговор,често провеждащ се.Този път обаче тя се разплаква.Изпитва страх за мен и за себе си.Успокоявам я,шегуваме се, след 5 мин. се усмихва.Но колко възрастни хора няма да има кой да ги успоки?!Колко с инфаркт или друго заболяване може да починат или получат усложнения?!Защо Мутафчийски трябва непрекъснато да плаши с камиони с ковчези или хиляди умрели,защо Бойко трябва да пита кого да остави да умре?!Тези,които трябва да чуят техните заплахи не са пред екрана.Те са млади,здрави и весели.Пред екрана са старите и болни,наплашени и често самотни.На които даже здравеопазването не обръща внимание в момента.защото всичките сили и ресурсиса хвърлени за "борба" с короновируса.Колко ли хора са починали заради тази "борба"?!Пред екрана са хора на средна възраст,оглупели от реалити,неспособни на логичско мислене и същевременно ценящи високо своя живот.Аудитория лесна за манипулация и насаждане на страх.Аудитория желаеща дикатура като в Китай или Русия,или мечтаеща за Индия където  всеки напуснал кошарата го налагат с тояги.

bay Dragan

Разплака ме!Има за кого да се грижиш. Давай пич!

банда

Не харесвам правителството, но  тъпата пропаганда без алтернатива е толкова агресивна, че си мисля- вероятно е платена от ГЕРБ. 

Zmeja

Аз почвам да се съмнявам дали мисирките дето денонощно вървят след Него не са на двойна заплата - в медията и в МС.

Paranormal

Чук- мук, глупости на търкалета. Има положение което изисква определени мерки. Тъпанарите са свободни да правят каквото си искат. 

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Пиши ме тъпанар.Звучи гордо.

Джиджи

Paranormal

Има положение което изисква определени мерки.

👍👏

Тъпанарите са свободни да правят каквото си искат. 

Не, НЕ СА. Длъжни са да се съобразяват с наложените мерки!!!

 

Защото обратното  е във вреда на обществото.

 

P.S. Даже днес "на входа си" Google поздравява и благодари на всички по света,

които помагат в борбата с разпространение на коронавируса.

 

Където има и две графики с т.нар. КРИВА на неговото разпространение.

 

Ако можех да ги сваля и постна тук /ама не знам как! 😝/, бихме могли 

да обобщим в две изречения есенцията на спора, който се води тук,

но който се разводни до степен, до която забравихме за какво точно спорим.

 

Някой би ли помогнал❓💌❓

 

 

 

PlaNed
снимка на PlaNed

Нашите смехурковци се опитват да подражават на големия бял брат по наглост, според способностите си!

Генералният секретар на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейсус трябва да хвърли оставка.
Това е заявил сенаторът от САЩ Марта Максали. Тя е обвинила шефа на международната организация, че е способствал на Китай да прикрива данните за заболеваемостта от коронавирус. "Аз никога съм нямала вяра на комунистите и това, че Пекин е умишлено намалявал броя на случаите на COVID-19 - заболяването, което е отнело живота на невинни хора и в Америка, и в целия свят, потвърждава моите съмнения в честността на властта в Китайската народна република и на другите подобни режими"

Максали също е заявила, че след като Китай е носил отговорност и за тежката икономическа криза на САЩ, то Пекин би трябвало да опрости американския дълг към азиатската държава.

 

https://novini.bg/sviat/us/591037?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

Тартамут

Много вода ще изтече докато картуните разберат, че най-големия капитал е образованият човек с работа.

 

Paranormal

С риск да разкрия една огромна тайна, все пак ще споделя със съчувствие: най-големият капитал е големият капитал.

Като темата за размера е, няма значение, но е добре да е голям.

Michael
снимка на Michael

Големината на капитала е условно и доста относително понятие. Един човек със стадо роботи и способност да ги произвежда има един капитал, друг човек имащ пари насипно и хора, които искат да имат част от тях има съвсем друг, а пък някой, който е убедил други хора, че той най-добре умножава техните капитали има съвсем друг и т.н. Какво е капитала, ако не някаква форма на капацитет - за производсто, за богатство, за пропаганда?

банда

Санитарните мерки- добре, даже перфектно, икономическите мерки- зле, много зле.

Опозицията( ако въобще я има) атакува очевидно наложителните санитарни меки, и нищо за икономическите- защо? Това не е опозиция, а удобен опонент. Нагласен и удобен- задава несъществени въпроси, за да отклонява вниманието от истинските. Явно това и е ролята.

Нищо де, три месеца без доходи- и без опозиция ще ви стане ясно кое е същественото. Споко.

Paranormal

Споко, моко. https://youtu.be/If9fC9aJd-U

fractal
снимка на fractal

В задачи по физика като има начални условия и не се знае какво да се прави се използват закона за запазване на енергията и закон за запазване на импулса

 А в химията всяка молекула запазва най ниско енергийно ниво

 

Johnny2965

Когато някой иска да се зарази, това е негов проблем. Когато, обаче, иска да зарази други хора, се превръща в проблем на обществото.

fractal
снимка на fractal

Тогава всеки проспериращ след 1989 е проблем на обществото защото се показва в медиите и иска да залъгва мечтите и надеждите на другите хора в обществото

Джиджи

Johnny2965

Когато някой иска да се зарази, това е негов проблем.

Когато, обаче, иска да зарази други хора, се превръща в проблем на обществото.

👌👍💞

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Обществото е болно и това се превръща в персонален проблем

Johnny2965

Обществото е абстрактно понятие, имащо за цел да прикрива личната отговорност. В този смисъл то не може да боледува. Болни сме ние, които се оправдаваме за грешките и глупостта си с обществото.

Johnny2965

Що се отнася до здравната ни система, то се видя, че не може да осигури равен достъп до лечение на всеки. И, в този случай би било справедливо да не се харчат средства за лечението на заразени с Ковид-19 поради нарушение на правилата за социална дистанция. За удовлетворение на дарвинистите.

майор

Паранормалните са нощна смена

майор

Отдавна се съмнявам, че владко безимотния не е човешко същество...

Стоф

Взетите от правителството мерки са много правилни, и дори малко закъсняха. А гражданите, ако искат по-добро управление, да се научат да избират. Каквито гражданите такова и правителството, макар в случая правителство да се държи по-разумно от много граждани. 

Aniki

Взетите мерки* можеше да ги вземе и 14годишен ако беше на тяхното място, при това ефекта щеше да е същият. Колко разумно се държи правителство което не знае къде се намира, само такива като теб могат да кажат.

 

*в същност е една "мярка" и това е "карантината", затварянето, социалната изолация. Една единствена мярка, при положение, че трябва да са поне дузина. Аз лично приемам изолацията, не съм съгласен, но я приемам. Обаче трябва да си сляп, за да не виждаш пагубните последици които се задават дори и в най-добрия сценарий. 

 

dobadoba

За протокола:

Взетите мерки* бяха предложени от Правителството и гласувани в НС, вкл и от БСП.

⚓️

Да видим тези дни кой какво ще гласува.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш