Quantcast

Медия без
политическа реклама

Българският политик прилича на леличка пред блока

14 Ноем. 2023

"Рибата се вмирисва откъм главата, а главата на всяка държава са политиците'', заяви рекламистът Георги Цеков в предаването "(О)позиция" на "Сега" Георги Цеков, който е директор на голяма рекламна агенция. Лицето, което повечето български политици са избрали за себе си, е на лелка пред блока, смята още рекламният експерт, според когото разликата между реклама и политика не е голяма. "Когато си политик, не очаквам да влизаш в парламента със скъсани дънки, да говориш махленски, все едно си изпил две бири пред блока и си се видял с момчетата. Очаквам класа, каквато не виждам във всички", каза Цеков. И допълни, че ''рибата се вмирисва откъм главата, а главата на всяка държава са именно политиците''.

От професионална гледна точка гостът в студиото на "(О)позиция"  приема политиците и партиите като марки. ''Всяка марка трябва да има стратегия, защото иначе настъпва хаос. Освен това тази марка трябва да върши нещата, които обещава'', смята Цеков.

Според рекламиста у нас липсват не само добре направени предизборни кампании, но и следизборни. ''За новоизбрания кмет Васил Терзиев единственото, което съм чул да казва е, че иска да направи София като от мечтите. Обаче това не значи нищо. Аз мога да мечтая да се движа само с колело, друг човек може да мечтае да се придвижва само с автомобил. Не се разбира каква е крайната цел'', смята Цеков. 

 

Ключови думи:

(О)позиция, Георги Цеков

Още по темата