Медия без
политическа реклама

Политическата криза ще свърши, когато Борисов влезе в съда

11 Апр. 2024

Митническият скандал, който в последните дни наред с други скандали разтърси държавата, е организиран от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с пропагандна цел. Това коментира в предаването (О)позиция на "Сега" журналистът Иван Бакалов.

"Съчиняват престъпна група. Парламентът прави комисия да разследва Асен Василев за митниците. Това е направено да излиза в новините. Това е целта - пропаганда. Затова се правят организирани престъпни групи и комисии", каза Бакалов и направи паралел със скандала "Нексо", който започна с шумна акция, а след това безславно приключи, без да се стигне до съд.

По думите на Бакалов със снимките на пудел и пачки, които изтекоха в различни сайтове, се цели да се пришие политически на ПП-ДБ съпричастност. "Но не видях обвинения към Живко Коцев, че е участвал в организирана престъпна група", посочи журналистът.

"Борбата е толкова на живот и смърт, че си мисля, че Паскал (обвинен в аферата, който се издирва, б.а.) трябва да се скрие дълбоко, за да не го последва съдбата на Нотариуса. Той е застрашен", смята Бакалов.

Според него Коцев е "е същото ченге" като тези от "котилото на Борисов".

"Политическата криза е ГЕРБ и конкретно Борисов. Защото той не е разследван и не е вкаран в съда, има за какво. Той е токсичен. Затова правим избори непрекъснато и няма възможност за стабилно правителство. Борисов да го вкарат в съда. Това ще е изходът от политическата криза", заключи Бакалов.

Във видеото вижте още:

- Защо ПП-ДБ така яростно защитават Коцев?

- Може ли прокуратурата да се обърне и срещу Борисов и Пеевски?

- Как да тълкуваме, че ГЕРБ и ДПС бойкотират комисията "Нотариуса" в парламента.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Иван Бакалов, (О)позиция

Още по темата