Медия без
политическа реклама

Борисов и Пеевски действат правилно, но не са невинни девици

Президентът сякаш се е събудил от някакъв кошмар в девическия манастир, коментира депутатът от ПП/ДБ Ивайло Мирчев

22 Дек. 2023

"И ГЕРБ, и ДПС правят това, което дълги години не беше правено. Фактите са, че поведението на политическите сили в момента е държавническо. Само в сектор ''Енергетика'' - решението да имаме неруско ядрено гориво в АЕЦ ''Козлодуй'', да спрем корупционния проект АЕЦ ''Белене'', да спрем руския петрол в АЕЦ ''Козлодуй''. Направихме го с ГЕРБ и ДПС, а не с ''Възраждане" и БСП'', заяви депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев в предаването "(О)позиция''. Според него и ''Борисов, и Пеевски правят в момента правилните ходове за страната''. ''Това обаче не означава, че са се превърнали в невинни девици'', допълни Мирчев.

Той коментира и конституционните промени, които бяха причината ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС да работят заедно. Това обаче не е краят на съвместната им работа, тъй като тепърва трябва да се захванат с регулаторите. "Трябва да сме честни, че енергийната независимост е факт, не стана без гласовете на ДПС и с подкрепата на ГЕРБ. И по отношение на петрола, и на природния газ. Включитено и по отношение на армията. Това стана с подкрепата на ДПС, но те не са наши партньори, нито сме започнали да се харесваме с Делян Пеевски". Според него не е имало друга подкрепа за ''правилните за страната неща'', тъй като ''БСП, "Възраждане'' и в по-малка степен ИТН се държат като руски проксита''.

По отношение на дългоочакваните промени в Конституцията, Мирчев заяви, че ''ние влязохме с по-ниски очаквания по отношение на шестата поправка и в рамките ѝ постигнахме повече, не защото ние от ПП-ДБ се наложихме,  а защото и ГЕРБ и ДПС осъзнаха, че това е правилният път. Не искам да изпера Пеевски и Бойко, но това, което ние искахме, което бяхме обещали, са тези промени в Конституцията", каза Мирчев.

Депутатът от ПП-ДБ коментира и упрека на президента, че управляващите са “изнасилили Конституцията” с думите:”Президентът сякаш се е събудил от някакъв кошмар в девическия манастир”.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата