Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Сюрприз

30 Ноем. 2018

Изненада! Слава богу - не е популярната изненада от порното, да не цитираме непристойни жанрове! Говорим за обичайната българска "изненада" - снега.

Вестниците като един се хващат за благодатната тема: "Сняг и пишман шофьори блокираха България", "Тирове хвърчат в канавките, адски задръствания", пише "Телеграф". "Монитор" даже е преброил поименно колко точно са летящите тирове - "222 тирове и коли блокираха страната". "24 часа" и той в пътя:  "Снегът затвори пътища в Североизточна България, лед от днес сковава цялата страна", "В нощта срещу петък най-голям студ". Ако четете вестника на сутринта, прескочили сте трапа! 

Ниските температури оказват ефект и на нашего брата журналистите. "Телеграф" привлича зъркелите с атрактивното - по негови разбирания - заглавие: "Галин и Аръков на олимпиада за голи готвачи". И докато читателят трепетно наплюнчва пръст да види какво пише надолу на страницата, разочарованието дебне - отдолу всъщност се крие дописка за лекари от Пловдив, отстранили 11-килограмова миома от корема на пациентка. Лекари-олимпийци! 
"Монитор" не пада по-долу. В желанието си по-цветисто да заклейми Спас/Александър, нашумял преди година и половина в онлайн и офлайн медиите с измамите си, той съобщава: "Блогър преметна балъци с евтини самолетни билети". По-нататък няма нищо за голи готвачи, но пък статията продължава така, сякаш "Монитор" ей сегичка е разбрал за далаверите на Спас и лицето още не е арестувано, съдено, прекарало време в затвора и т.н... Но така е, когато си зает 24/7 да громиш "фабриката за фалшиви новини" - не ти остава време за една нормална новина. 
Виж - Вежди Рашидов пред "Труд", не е такъв човек: той е в час с културата, международното положение и ажиотажа около "колежката със звучното българско име Ода Жон". Докато громи пърформанса с шунките, не пропуска да подсети къде го стиска обувката от години: "Една случайна номинация на един канадски анимационен филм, който няма "Оскар", до такава степен слугински ни захласна". Лувре, Лувре, що не учредиш и ти за Веждичката една "случайна номинация"!