facebook
twitter

После

Култура и колбаси

Суджук, салам, бахур

845
Илияна Кирилова
Дайте собакам мяса – / Может, они подерутся.

Председателят на комисията за култура и медии и бивш министър на културата Вежди Рашидов се яви в телевизора, за да сервира на обществото поредна порция мъдрости в свинско черво. 

Накратко - по думите на Рашидов столицата се управлява чудесно от Йорданка Фандъкова, но за жалост някои хора гледат на столицата като на салам - всеки си прави сметката колко може да излапа. Който се спъва в перките на "Графа", сам си е виновен - да си е гледал в краката. В синхрон с началника си Борисов Рашидов похвали и втория кандидат на ГЕРБ Мая Манолова: "Манолова е активен човек, винаги съм имал симпатии. Фандъкова се доказа". Тия от "Спаси София" са немирни деца, които "едно дърво не са посадили". 

С две думи: Който не харесва Фандъкова и Манолова, да духа суджука! Това последното е художествено обобщение от нас, не го е казал г-н Рашидов. 

Позволихме си да обобщим така грубо, защото и самият Рашидов има цветист език, а и сам подава салама като предмет за културна дискусия. 

За да допълним казаното с още по-дълбоко колбасаро-философско обобщение, ще кажем следното: за културата бахурът е това, което е суджукът за културата!

За още повече философско настроение ще добавим някои народни мъдрости по темата. 

Салам, салам - стой си там! (На "Московска".)

Суджук, суджук, бързо тук! (В зайчарника.)

Като чуя за култура, се хващам за бахУра. 

Затова, граждани и гражданки! 

Дайте на културата бахур, на политиката суджук и на кметицата - салам! 

Дали ще е Мая, дали ще е Йорданка, няма никакво значение - те и двете на един суджук се кланят и в един зайчарник се отчитат! 

Ключови думи:

колбаси, салам, суджук, бахур
Все още няма коментари

Още

Втори голям свинекомплекс съди агенцията по храните

22.10.2019

АЛИСА ИВАНОВА

1323 1
Кой консумира зелника в културната каца?!

20.06.2019

730 1
Прокуратурата нехае кой е изял суджука за Борисов

28.02.2019

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

2060 5

Влез или се регистрирай за да коментираш

×