facebook
twitter

После

Прелет над печата

Стига демагогия - обичаме ви!

442

Вестниците не крият: обичат управляващите. "Труд" и "24 часа" изразяват една и съща емоция след изборите. Възмущават се, че не им дават да показват любовта си по време на гласуването.

"Стига с тази демагогия!", крещи в заглавие редакционният коментар на "Труд". Редакцията открито показва къде я сърби: "До приключването на изборния ден е забранено да се изнасят каквито и да е резултати, но законът никога не е работил. И не само, че не работи, но застава по уродлив начин на страната на наглите." В "24 часа" лично главният редактор Борислав Зюмбюлев пуска подобно мнение под заглавие "Голяма свинщина, или номенклатурата още ли е на власт". Той се възмущава, че вестникът е глобен като нелегален износител на данни.

Разбира се, двете издания се борят за свободна и независима информация. Но челните им заглавия издават, че борбата е за "независимост и още нещо". "Труд" пише злорадо по адрес на съперничката на гербавата кметица Йорданка Фандъкова: "Честито, адвокат Манолова". Подиграва се на Мая Манолова, че отказвайки се от поста омбудсман, за да се бори за кмет, сега няма какво да прави, освен да се върне към адвокатската си професия. Кавалерско и джентълменско! "24 часа" тържествува: "Умните и красивите подкрепиха Фандъкова". Подтекстът е, че ако наистина са умни, трябва да четат такива мъдри вестници, които не турят прът в колелото на властта.

Принадлежността им към "Прас-издат" и групата "Корпуленшън Таймс" не подлежи на съмнение, ако се съпоставят с водещото заглавие на корпулентния "Телеграф": "Фандъкова отвя Манолова". Ликуването на журналисти, когато съобщават резултатите от избори, е все едно да пишат като футболни запалянковци за мачове: ако нашите бият, са супер, ако паднат - съдията е пе... педагог!

Който няма работа, да продължава да чете вестници. Прелитащият се захваща с по-полезни дейности. 

Все още няма коментари

Още

Юристи сезират ЕК: Управляващите бранят свръхправомощията на банките

20.01.2020

1789 3
Новото дружество за язовирите първо си напазарувало коли

09.01.2020

19203 12
Спонсорите са предпочели независимите кандидати в София

07.01.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

1416 8

Влез или се регистрирай за да коментираш

bool(false)