Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Радев призна, че е вдигал дрона до Бастунсарай

Президентът се извини, не било нарочно, духал вятър

Pixabay
Вдигнах дрона, но не съм зяпал под чаршафите! - кълне се Пипи Зеленото чорапче.

Старо недоразумение между най-големите ни държавници най-после бе изяснено! 

Президентът Румен Радев призна, че юни 2020 наистина е вдигал дрона в района на държавната вила Бастунсарай, където бившият премиер Бойко Борисов - Бастунбаши се търкаляше напреки на леглото, пълнеше и празнеше чекмеджето, мачкаше оранжеви протектори и всичко друго, за което знаят само той, Мата Хари, българският народ, европейската преса, партньорските служби, вражеските служби и кой ли не, освен Прокуратурата.

Припомняме. В края на премиерския мандат на Бойко Борисов, на фона на граждански протести срещу правителството и конфликт между властите, бившият министър-председател се оплака, че в опасна близост до покоите му долетял шпионски дрон, вдигнат и управляван от воайора президент Румен Радев. Бомбастичното обвинение направи впечатление и на чуждестранни медии, които описаха екзотичната атмосфера в България. 

Българският премиер Бойко Борисов обвини политическите си противници, че се опитват да подкопаят правителството му с цел блокиране на България по пътя ѝ към еврозоната, написаха чужди медии.

Това беше лятото на 2020. Тогава Радев отказа да коментира обвинението сериозно с обяснението, че "фантазията му има предел". По него време двамата държавни мъже имаха противоречия, които с времето утихнаха, а понастоящем Бастунбаши дори хвали в разумни граници служебните кабинети на Пипи Зеленото чорапче. 

Днес Радев направи следващата стъпка към помирението с достойния опонент. 

Той призна за вдигането на дрона през юни 2020, призна също, че дронът е стигнал до спалнята на Бастунсарай, но то било заради силния вятър, който духал с невиждана ярост и теглел дрона в тази грешна посока. 

С днешна дата президентът се извинява, изразява съжаление за случилото се и признава, че макар дронът да снимал страшни работи в спалнята на Борисов, Радев мижал и не гледал, понеже бил джентълмен и не обичал да си вре носа в такива клоаки. 

"Нелепа случайност и лоши атмосферни условия! - коментира Радев, припомняйки си лятото на 2020. - Признавам, че дронът беше мой, признавам, че аз го вдигнах, но той се появи до Бастунсарай след сериозно отклонение от предварително набелязаната траектория в резултат на силния вятър, който духаше в региона" - откровен е Радев, защото така постъпва един разумен мъж и държавник, на когото с времето може да се набие акъл. 

"Разбира се, че му вярвам! - прие с 200 км/ч подадената ръка Бастунбаши. - Вярвам като на близък човек, вярвам като на китайското правителство с неговия балон над САЩ и Канада. А и правителствата на Радев с времето се доказаха. Ние с президента сме сериозни величини, като Руската империя и Османската империя навремето, ту във война, ту в бизнес отношения. Но за тия неща трябва мъдрост, не хаос, арести и пици на кристали!" - поучително вдига пръст Борисов, предварително наплюнчен, за да улови и посоката на историческия вятър. 

САЩ свалиха шпионския балон на Китай. В мрежата се появиха кадри от приближаването на изтребител F-22 към балона и пуск на ракета AIM-9X. Пентагонът съобщи, че изтребителят е летял на височина 17,7 км, а аеростатът е бил на височина между 18. и 19. км.

 

Още по темата