facebook
twitter

После

50 нюанса саксийки

Прокуратура в действие - в мелницата на безкомпромисната принципност

455

В рубриката, която четете, имаме и такова направление, знаете - като един Плутарх хващаме някакви успоредни сюжети и ги описваме в някакъв отрязък по пътя им към Вечността, където според някои математики успоредните прави се допират или пресичат или се сливат, или правят кохезия, забравили сме вече как го постулират математиците, а в самата Вечност още не сме ходили, за да видим как я карат успоредните прави. 

След това въведение/отстъпление хващаме темата за рогата и директно заявяваме: 

1. Прокуратурата си върши работата съвестно и всички заедно трябва да я подкрепим, за да не се окажем един ден в положението на Аделина Банакиева - тя е майка от протестите "Системата ни убива", социален активист и крило за много клетници (без капка ирония). Банакиева се е заела с тежката задача да помага на майки на деца с увреждания, много от които гледат децата си без мъж и без никаква друга подкрепа. Помага и на онкоболни, които нямат достъп до животоспасяващи лекарства, помага на много хора. Поради характера си нейната дейност често е на ръба на закона или отвъд ръба - когато трябва да спасиш някого от смърт, невинаги средствата са напълно законни. 

За щастие, прокуратурата ни не е някаква милозлива лелка и подгони филантропката, защото освен всичко друго Банакиева има и политическа активност - и не е от някоя правилна партия, ами от герборугателска и гешопротивна формация. Затова - бой по розовата манерка, ама ха! 

2. Прокуратурата си върши още по-съвестно работата по казуса с безплатния апартамент на финансовия министър Владислав Горанов. Припомняме: министър Горанов преживял ужасни минути по време на пернишкото земетресение, живеейки на висок етаж. Неспособен да остави семейството си на произвола на високите етажи, Горанов приел поканата на кръстника си да заживее в негов имот - на разумна надморска височина, сеизмично устойчив, супер луксозен и безплатен. КПКОНПИ провери министъра и установи, че е чист като бебешко дупе, на което Цветан Цветанов току-що е сменил памперса. Проверка обаче извършва и Спецпрокуратурата - тази проверка виси вече година, не се случва нищо видимо, институцията не отговаря на въпросите на СЕГА и не се вълнува от Закона за достъп до общественозначима информация. Правилно! Оставете Спецпрокуратурата и строгия ѝ началник Франтишек да работят!

3. Прокуратурата е също тъй безкомпромисна с гражданския активист Георги Георгиев от сдружение БОЕЦ (България обединена с една цел). Сдружението декларира като свои цели борбата с Мафията - те са един от най-яростните опоненти на прокурорската държава, конкретно на Пеевски, Цацаров, Гешев, Борисов. Те непрекъснато засипват институциите със сигнали, организират протести и граждански акции. Един от отговорите е да се пратят на Георгиев "журналисти" от Канал 3, които дни наред го тормозят и провокират, докато Георгиев удари единия в лицето, за да защити болната си жена. Но доблестните стражи на Закона и Морала не стоят безучастни и също засипват Георгиев - с призовки и любезности в медиите от кръга "Корпуленшън Таймс". Всички видове бухалки на държавата работят по гърба на Георгиев и болната му жена. Прокуратурата е толкова безкомпромисна, че реши да осуети пътуване на Георгиев и жена му зад граница за животоспасяваща процедура

Искаме да изразим пълна и безрезервна подкрепа към прокуратурата, правителството, службите и всички свещенослужители на Закона! 

Продължавайте в същия безкомпромисен дух! 

Няма големи и малки престъпления - мачкайте всички нарушители и не забравяйте, че пред Закона всички сме равни, но някои - малко по-равни. 

Все още няма коментари

Още

КС се разцепи и спаси здравната реформа на Ананиев
Директорът на "Пирогов" призова за вдигане на здравните вноски

21.12.2019

4979 12
Как пак да станем десет милиона

27.11.2019

РУМЕН БЕЛЧЕВ

697 1

Влез или се регистрирай за да коментираш