facebook
twitter

После

Прелет над печата

Портрет на братчеда в интериор

890

Братовчедите ни решително изместиха от дневния ред жената и братовчеда (Бог да ги прости) на убиеца Стоян Зайков. Предизборно в пресата дефилира цялата рода на премиера. "24 часа" е най-подробен, когато дава микрофона на баш братовчеда (ББ): "Аз не си говоря с тях бе, човек. Ние за една помпа се сбихме. Двете баби се сбиха за една помпа и аз набих братовчедите. С единия ми братовчед не съм се виждал от 40 години, с другите, които са от съседните къщи, не си говорихме 30 години..." (Подробно отразено във вчерашното "После".)

След войната обаче следва мир: "Борисов потвърди, че е прехвърлил за управление на братовчед си Радослав Иванов фирмата "Ипон", като подчерта, че тя е създадена "на гола поляна", допълва вестникът.

Пред "Труд" премиерът го удря на патос: "Нямам в Барселона имот, имам си къща в Банкя, там съм роден, там живея и там ще умра". Използвана е и терминология от лексикалното леговище на "Бистришките тигри": "ГЕРБ е като футболен тим - днес си звезда, утре си резерва".

"Монитор" изпада в грешки по Фройд, докато отпечатва роднинските неволи на ББ: "премиерът, по чиито думи той е обект на атаки, извършвани като по учебник на КТБ". Все пак не ставало дума за печално разграбената банка, ами за КГБ - но verba volant, scripta manent, ходи разправяй, че нямаш сестра и че си пръв душманин на Цецо Василев.

Лявоопозиционните "Дума" и "Земя", естествено, се пенят по същата тема, застанали от червената страна на игрището. "Братовчедът Ради изкупува Банкя за премиера", пишат от "Позитано" 20. "ББ лично закара втория си братовчед, с когото е "сложна рода", да гласува на парламентарните избори през 2017 г.", сочи за доказателство архивна снимка с ниско качество вестникът. "Земя" няма нужда от фотоси, удря тирана просто, по ленински - "Елена Йончева: Борисов лъже!"

А народът вика: голяма работа, че лъже! Още лъжи искаме! 

Все още няма коментари

Още

Бонус - фалос

17.07.2019

156
Сакън

12.07.2019

644
Етиката и евриката
Етиката и евриката

10.07.2019

426

Влез или се регистрирай за да коментираш

×