Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Парламентът става предизборно студио

Забраняват се дебатите по странични теми - най-важното е българите да са пълноценно проагитирани

Pixabay
Агитацията агитационна - дело на всеки парламентарист.

СРЕЩУ КОНЯ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА
При пълен консенсус и нулево противопоставяне народните представители гласуваха изменения в правилника на Народното събрание, съгласно които парламентът се задължава да се съсредоточи в изборите и да не се занимава с други работи, ако ще светът да се срине. 
Парламентът става предизборно студио с 24-часово излъчване на дебатите, които ще са строго предизборни. 
За най-малкото отклонение от изборната тематика провинилите се депутати ще бъдат жестоко репресирани, глобявани и пердашени на живо пред цяла България от колегите си. 
Законодателното решение възникна спонтанно и едновременно между всички политически сили, които демонстрираха небивало сплотяване и единомислие. Никой не знае от кого е тръгнала инициативата, всичко било наистина всеобщо и едновременно.
Отдавнашни и скорошни политически врагове забравиха всички различия и дори малко се прегръщаха, докато пишеха новите нормативни положения. Хиени и мършояди от всички парламентарни групи си довършваха един на друг изреченията, като всички бяха обладани от някакво вдъхновение, което караше и най-неграмотните да се изразяват юридически коректно и дори с правилен синтаксис, което никога не е било! 
Лозунгът "Съединението прави силата" никога не е бил толкова изпълнен със съдържание. Цончо Ганев бе забелязан да се целува с Настимир Ананиев, толкова бяха увлечени двамата от нормотворчеството. Но партийните лидери им направиха забележка, че това е прекалено и двамата разгорещеняци си удариха по един любовен шамар, откъсвайки с мъка устните си. 
Обмисля се дали и след изборите да не се продължи в същия режим - Народното събрание да си остане постоянно предизборно студио и платформа за дебати само на тази тема, защото тя е вечно актуална. 
Депутатите отчитат, законодателстовото не е тяхната стихия и всичките им напъни напоследък раждат само конституционни барабонки. 
"По-добре да не се занимаваме с работи, които не разбираме - призна депутат от ПП, който в следващия парламент ще е от ГЕРБ. - По-добре да си агитираме, да си спорим в перманентна предизборна обстановка, а за писане на закони и разпоредби ще правим обществени поръчки с ин-хаус процедури. Защо сме се борили за пазарна икономика, ако не можем да си решим проблемите по пазарен способ!" - ликува ПП-парламентаристът, който след 20 минути ще се прехвърли към ГЕРБ или ДПС. 
"То и без това парламентите карат по няколко месеца, най-много година. Така и така ще се ходи често на избори, трябва да осигурим на народа пълноценно облъчване и предизборна агитация. Ние трябва да отговорим на реалните проблеми на хората, които имат нужда да са реално и всеобхватно проагитирани, за да вземат информирано решение в Деня за размисъл" - разсъждава депутатка, която е навита да иде и в Европарламента, но все пак си харесва и тукашния психотронен парламент. 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?