Quantcast

Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Ние, вестникарите

30 Апр. 2019

"Монитор" пак изпада в смущаващи откровения и лични признания: "Пробутват ни "звездни" ментета 50 пъти по-евтино". Като ви ги пробутват, вие що се връзвате! "Купуваме червила на Кайли Дженър за 5 лв., носим джапанките на Риана за 79", откровеничат още колегите. Направо се чудим как не са продължили в същото наклонение и на съседната дописка: "Трапезата пълна за Великден със стотарка", трябваше да е - "След като си купихме джапанки за 79 лв., дадохме сто и за ядене/пиене. А подзаглавието на същата дописка - "Митрополит Киприан лети за благодатния огън заедно с македонски владика", трябваше да е: "Киприан и македонският ни вуйчо владика летят до Йерусалим и обратно, за да ни донесат благодатния огън". 

За да се отклоним от темата, че да се чудите после докъде бяхме стигнали, ще вметнем, че медиите - сериозни, несериозни, всякакви - продължават да описват физическите качества на благодатния огън като научни факти. Отправяме призив към всички хора от масовите комуникации с останал здрав разум - не превръщайте религията в панаирджийски фокус! 

Сега по същото отклонение ще минем обратно през "Телеграф", за да стигнем до основния път на темата: "Вярващи чуват гласа на Божията майка в Пазарджик", експонира си бабините деветини вестникът и крещи с най-големите букви: "Целуваме Исус в 500 храма", разкъсва се на 1000 устни вестникът и ги полага две по две върху образа на Спасителя. Нали схванахте сметката - петстотин целувки по две устни правят 1000. 

Завършваме с една страница реклама в "24 часа" - голяма квадратура, почти колкото тераса на КОНПИр! 

В тая реклама надълго и нашироко ни увеличават членовете и говорят за някаква "потенция" (има такава дума, но не е дублет на потентност). 

Ала пустите колеги не са пощяли да напишат както трябва - в 1 л., мн.ч.!

 

Ключови думи:

прелет, вестници, ние