facebook
twitter

После

Посредникът ни е...

Масаж с освобождаване

1 544

В т.нар. масажни салони има услуга, която евфемистично се нарича "масаж с освобождаване" или "масаж с хепиенд". Освобождаването - човек се досеща, дори да е полуглупав - не е като освобождението от османско владичество. Повече прилича на това, което прави войската в извънработно време. Войската, независимо дали е освободителна или вероломна, в свободното си време иска да прави любов, а не война. Понеже не всички момичета харесват войници, униформените си плащат или вземат цветето на момичето насила. И това пак е масаж с освобождаване, но ендът не е хепи.

В медиите пък при смяна на собствеността, особено ако към новия собственик има високи държавнически очаквания, почват да се правят масажи с освобождение на журналисти. 

Когато освободиш журналист - той става напълно независим и свободен да произвежда най-смелите журналистически материали и да им търси пазар - също толкова свободно. 

В Нова телевизия собствеността се смени и съответните масажи почнаха. 

Освободени бяха разследващите журналистки Миролюба Бенатова и Генка Шикерова - по-рано те заедно с трети разследващ колега били извикани на разговор с предложение да прекратят трудовите си договори, за да си работят свободно, произвеждайки материал, който телевизията евентуално да приеме или не. Изглежда, разговорите не са напреднали много и журналистите бяха съвсем освободени. Малко преди това водещи спортни журналисти от сайта "Гонг", който е част от медийния пакет на Нова, си казаха: готови, старт! - и побягнаха далеч от работното си място, защото главният редактор Николай Александров и няколко от най-важните журналисти в сайта усетили "първи признаци на редакционна намеса". Журналистите не влязоха в подробности, вероятно в договорите им има жестоки клаузи за конфиденциалност, ала новият собственик не е човек без интереси в спорта - Кирил Домусчиев е собственик на футболен отбор, чиито успехи той нарича "национална кауза". 

Съжаляваме, че пак правим такива аналогии между най-древната и най-свободната професия. 

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Общините едва ли ще освободят от такса смет затворените бизнеси

31.07.2020

ЙОАНА ПЕТРОВА

444 2
Президентът освободи шефа на НСО ген. Красимир Станчев

29.07.2020

591 7
Върховният съд обяви Полфрийман за окончателно свободен

28.05.2020

2875 48

Коментари

Manrico
снимка на Manrico

Съжаляваме, че пак правим такива аналогии между най-древната и най-свободната професия. 

Ми да - в къщата на обесен за други въжета разказвате.

Sapienti_sat

Съжаляваме, че пак правим такива аналогии между най-древната и най-свободната професия. 

 

И аз съжалявам, но уви, аналогията е натрапчива! ?

Влез или се регистрирай за да коментираш