facebook
twitter

После

Прелет над печата

Коледа е

295

Който не вярва на фалшиви новини, да чете "24 часа" - всекидневник за новините, каквито са. Там пише: "Коледата дойде - колят прасетата". Вярно е, че Европа мисли да се откаже от лятното часово време, но не е ставало дума да прескочи четири месеца право в зимното. Коледа настъпи засега само в Силистра, но се готви и Стара Загора. Народът се юрнал да спасява прасетата чрез касапски ножове, за да не ги докопат санитарните служби, както стана с козите в Странджа. А когато ножът опре до кокала на прасето, правилото е "Яж, че идва Торбалан от БАБХ".
Така е сред простолюдието, а в аристократичните среди е по-сложно. Там царистите се събрали разтревожени, че съдът порязал Дядо Цар, отнемайки му двореца "Врана". Оттам рукнал порой закани от сорта: "Отнемането на "Врана" от Симеон спира инвестициите" (пак "24 часа"). Така рекъл бившият конституционен съдия от дантелената лига и гербав депутат Георги Марков. Смисълът е - вие резнахте царските имоти, а той ще ви резне чуждестранните инвестиции. Само че какво повече да им режеш на инвестициите, след като собствениците им не чакаха Симеон да ги подучи, а сами си плюха на петите, подгонени от корупцията на ГЕРБ.
Герберите пък рекли, че биха пристъпили към тройно жертвоприношение на полуобезглавените министри, но при едно условие. Научил го "Стандарт" и ни го свежда: "ГЕРБ гласува за оставки, ако премиерът ги предложи". Борисов няма да си цапа ръцете като екзекутор, а само ще маркира жертвите - може би с целувка. Причината е, че трябва да пази чистия си европейски образ, защото точно в този момент "ЕК ни поздрави за постиженията на председателството". (Край нямат високите признания за успехите на председателството!)
"Монитор" по разбираеми причини избягва да пише за прасета, свине, шопари и прочие кочинести твари. Предлага на вниманието ни риба под шокиращото заглавие "Вандали източиха язовир, тонове риба измря". Щом има балъци да го четат, нека следят проблемите в рибния свят.

Все още няма коментари

Още

Води и бози

20.11.2019

253
На амбразурата

19.11.2019

356
"Български пощи" продължават да трупат загуби

18.11.2019

РУМЯНА ГОЧЕВА

323 2

Влез или се регистрирай за да коментираш

×