facebook
twitter

После

Прелет над печата

Ганайско щастие

259

Не знаем дали въпреки или поради патриотизма си сме такива нещастници. Така сочи първопролетният прелет над печата, хвръкнал и над ежегодния World Happiness Report. "Последни сме в ЕС по щастие. На Балканите само албанците са по-нещастни от нас", съобщава данните от доклада "Монитор". Скучаещ в неравната битка с олигархията, събратът му "Телеграф" приглася: "Нареждаме се на 97-о място до Гана". 

Тези съждения са в драматично противоречие с останалите заглавия от деня. Те излъчват позитивни вибрации като пресен гроб на идол, направо да ти призлее от щастие. "Избирате сами по коя формула е изгодно да се пенсионирате", разрешава с един замах проблема с пенсиите "24 часа". У вас е хлябът, у вас - ножът! А евродепутатските места - у евродесняците. "Бойко Борисов дава сигурно място на СДС в евролистата плюс още едно", цитира щедрото коалиционно обещание вестникът. "Труд" додава авторитетно: "СДС възкръсва в партньорство с ГЕРБ". Из мертвих! 

"Монитор" също е понесен на вълната на положителните новини. "Мария Габриел: Отчитаме напредък на платформите срещу дезинформацията", "Няма нарушение в Шабленското езеро" (туй е министър Немо, пардон Нено Димов), "З бона заплата за стриптийзьорка по морето". Последните две добри новини са явно в разрез с очаквания от вразите срив на туристическия сезон. Напредък в борбата срещу фейк нюз е туй, няма фейк, няма измама! 

"Труд" все пак намира такава в изявленията на душманите си: "5 млн. лв. зад "зелената" лъжа за Шабленското езеро". А "Дума" единствен не приглася на общия оптимистичен хор. "Самодоволни и оядени гербаджии се тресат в панически ужас. Мозъчният тръст на Цветанов трескаво търси изход...", художествено разкрива предизборната си паника опозиционната газета.

Но "Телеграф" ни е приготвил още дози ганайско щастие с новини като "Срещат "Меноуър" по цици". Ми няма по мозък да ги срещат!

Ключови думи:

прелет, вестници, щастие
Все още няма коментари

Още

Сълза и смях

18.10.2019

619
Моделът на случайностите

17.10.2019

436
Вълци и шарани

15.10.2019

506

Влез или се регистрирай за да коментираш

×