facebook
twitter

После

#MeToo

Доминото стигна и Доминго

492

Движението #MeToo стигна до етап, в който задължително трябва да издаде книга със съвети от сферата на популярната психология: "Как да преодолеем чувството за неудобство". 

Нова порция разкрития на жертви от движението вкара в кюпа на насилниците и Пласидо Доминго. 

30 години след предполагаеми злоупотреби на Доминго с млади жени 9 от тях обвиняват певеца, а други 6 свидетелстват, че той действително бил голям пръч.

Жените твърдят, че като били млади и в началото на кариерата си, Доминго ги подмамвал с предложения за работа, но подсказвал по разни начини, че очаква и бонуси. Жените - почти всички анонимни, споделят, че се "почувствали неудобно", а една от тях правила секс с певеца два пъти в някакъв хотел. Единия път на тръгване ѝ оставил малка сума с думите: "Не искам да се чувстваш проститутка, но и не искам да плащаш за паркинг".

Когато не получавал бонус, "наказвал професионално" певиците или танцьорките. Певецът е също изключително влиятелен диригент и мениджър, така че в тази част обвиненията звучат правдоподобно. 

Доминго отговори, че никого не е насилвал, винаги се любел по взаимно съгласие и съжалява, ако е оскърбил някого или го е накарал да се чувства неудобно. Певецът добавя също, че начинът, по който се оценява поведението му, е различен преди 30 години и сега.

Това също е вярно - светът се промени и това, което преди 30 години беше приемливо, сега не е. И това е един от положителните ефекти на донякъде бутафорното движение #MeToo. 

Това, което преди 30 години, се е считало за част от екстрите на влиятелните мъже - вече не е ОК. Вече е осъдително. А това е хубаво, защото пък наистина не е ОК момичетата с амбиции задължително да са готови на определени компромиси.

Накрая ще цитираме една от жертвите на Доминго, за да си съставим приблизително мнение за поведението на певеца в периода му на сексуална активност: 

"Той погледна в деколтето ми и каза: как я караш? Тоест той разговаряше с моята гръд!"

Все още няма коментари

Още

Пласидо Доминго си върна гласа и каза: Не съм насилвал никого

06.08.2020

290 1
Ашли Джъд вече може да съди Уайнстийн за сексуален тормоз

30.07.2020

557
Пласидо Доминго лекува COVID-19 в Акапулко

30.03.2020

234 1

Влез или се регистрирай за да коментираш