facebook
twitter

После

Прелет над печата

Домашен белот между бухалки

520

Приятели на нашето отмиращо изкуство!

Свободата на печата е в опасност!

Ако видите кой е призван да се бори за тая свобода... 

Да не увъртаме повече - говорим за безпрецедентната атака срещу вестник "Телеграф". 

Историята е следната. Вестник "Телеграф" подава сигнал, че в интернет се подвизава някакъв сайт - имитиращ продукт, www.telegraf.bg. 

От патентното ведомство обаче, вместо да опердашат имитаторите, върнали на самия "Телеграф" прокурорска препоръка да си смени името, за да не се бърка читателят с известния британски вестник The Telegraph. В прокурорския документ се съдържа и някакво отвлечено разсъждение за това, че думата телеграф означава такова и такова техническо съоръжение, а оттам пък в гневния коментар на българския хартиен "Телеграф" се прави още по-алогичният извод, че трябва да се забранят и вестниците "Сега", "Капитал", "Дневник". 

Тъй като това е разказ, неподлежащ на преразказ, прилагаме финала на този смел коментар на "Телеграф"

"Ако попитаме този вездесъщ прокурор, този „Заличител“, защо не заличи и марката „Капитал“? Ще получим ли отговор? По неговата логика това наименование също не следва да се ползва с някаква изключителност, а означава дума от ежедневието ни – съвкупност от блага, имущество и активи. Ами марката „Дневник“ или „Сега“ – те също са обикновени думи от бита. Естествено, че няма да ги заличи, защото проблемът явно не са марките, а съществуването на една независима медия, станала неудобна за олигарсите и задкулисието с разкритията си и с истината, на която дава трибуна.

Явно след като е завладяло съда, задкулисието се опитва да овладее прокуратурата. Ако прокуратурата падне в плен на олигарсите, резултатът ще е само един – мракобесна диктатура".

Не знаем дали това е домашен белот с прокуратурата, или клетият прокурор е оплел конците от прекалена осведоменост - но ако я докарат дотам Шиши да спаси свободата на словото и да получи награда за подобряване на медийната среда - всичко ще си дойде на мястото!

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Има нещо гнило в Дания... „заразено“ с коронавирус знаме

29.01.2020

644 1
"Шарли Ебдо" след 5 г: Има нови цензори и нови диктатури

06.01.2020

1315 2
Шпиценкандидатът Гешев

29.07.2019

1113

Коментари

Байпас

Да се смееш ли?Да плачеш ли??

Jassie

?

Влез или се регистрирай за да коментираш