facebook
twitter

После

Кривда

Борисов, покажи рицарско поведение!

2826

След безпрецедентна кампания на прокурори, медии и Антон Тодоров срещу бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова; след дълги и методични унижения; след влачене с пранги по арестите; след като на Иванчева дори не ѝ разрешаваха половин година да си прави инвитро процедурите; след като включително ги залъгваха с промяна на мерките за неотклонение и уж щяха да ги пускат под домашен арест, а същия ден ги задържаха отново; след какви ли не гадости и тормоз двете жени най-после получиха първоинстанционна присъда. 

Присъдите са строги - за Иванчева 20 г., за Петрова 15, а Петко Дюлгеров, сочен от прокуратурата за посредник в уреждането на подкупа - 12 г. Дюлгеров бе най-важният свидетел на прокуратурата, но заяви, че показанията си е давал под прокурорски натиск, защото му казали, че ако даде правилни показания, ще го освободят. 

Това, казахме, е първа инстанция - нататък нещата могат да се променят, но към момента нещата стоят така. 

Но към тоя момент имаме две жени, които не знаем дали са виновни в нещо, защото срещу тях не се води съдебен процес, а наказателна акция.

Като се почне с панаирджийския им арест в центъра на София, където на пусия чакаше Антон Тодоров - дори прокурор Гешев се отнесе презрително към този индивид и каза, че Тодоров присъствал на местоарестуването на кметицата и заместничката й в качество на "кибик". Откъде кибикът е имал предварителна информация за този арест, че да ходи да си отърка мустаците - няма и смисъл да питаме, просто отбелязваме фактчето. 

Двете жени висяха в ареста дълги месеци, разказваха какви ли не ужасии за условията в затвора и начина, по който ги третират. Няма как да знаем каква част от разказаното е истина, обаче има неща, които видяхме с очите си. Двете опасни престъпнички всеки път, когато ходеха до болница, бяха разкарвани, оковани с пранги - имаше достатъчно снимки. Твърдят, че всеки път, когато напускали ареста по някаква причина, част от мерките за сигурност било събличането им чисто голи. Това е т.нар. "гол тараш" - милиционерска любезност, чрез която се проверява дали арестантът крие забранени предмети. Абсолютно необходима за правосъдието и вътрешния ред мярка спрямо тези жени, които може дори да имат по 50 кг и на лицата им е изписано, че са закоравели престъпнички. От тия процедури на голо, слава богу, не сме видели снимки, но нищо чудно разказите да са достоверни. 

Съжаляваме, че пак се връщаме на този трагичен случай за сравнение, но - бившият транспортен министър Московски направи транспортна трагедия със смъртен случай - загина малко дете при катастрофа с шейна, управлявана от министъра. След многомесечно "разследване" службите установиха, че транспортният министър не е бил длъжен да знае правилата за безопасно каране на шейни (каквито би трябвало да има изработени от собственото му министерство). Московски бе настанен на хубава служба в банка.

Някак си правят впечатление тези неща. 

Премиерът Борисов тия дни каза - иде ми да взема един чук и да разбия всички тераси, апартаменти... Това е неговият начин да покаже колко го боли народното чувство. Повервахме! 

И в независимостта на съдебната власт вярваме. Ако не вярвахме, щяхме да призовем премиера да се намеси в тая мракобесна власт и да въздаде справедливост. Нека бъде рицар и да се застъпи за тези две малтретирани дами! 

Или поне да обясни кой е по-голям престъпник - оправдания и настанен на шефско място в банка Московски или предположително (съмнително) корумпираните Иванчева и Петрова? 

Така като народен арбитър да се произнесе като естествен авторитет. 

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Съдът прати жената на Божков в ареста

27.02.2020

Обновена

6421 30
Шефът на "ТАД груп" е освободен срещу 100 000 лв. гаранция

27.02.2020

1176 4
Съдът призна Харви Уайнстийн за изнасилвач

24.02.2020

2717 28

Коментари

Simplicissima
снимка на Simplicissima

кривда -- правда

Борисов -- рицар

черно -- ****

 

(из тест за интелигентност за кандидат-членове на ГЕРБ)

Тренд Петков

Бойкооо....станахте за подигравка на цял един народ с чудовищната си наглост.

Яна

О, не се къхарете. Ние го плюем, но светиня Му смята, че дъжд вали. Дебелоочието и наглостта на герберите е всеизвестен и доказан факт. Рицарска постъпка у шефа на ОПГ-то това е оксиморон.

Su38

Докато има трубадури, които реват "Мачкай, Бойче!',  докато има партии, които са готови да се коалират с тези тепегьози, докато има идиоти да им вярват, след като е ясно, че нищо не са направили, а и не искат да правят...

Не е виновен Бойко. То сам по себе си е жертва на неправилна оценка...

Влез или се регистрирай за да коментираш