Медия без
политическа реклама

Лесно нема

Ама те и руснаците могат да ви свалят!

18 Яну. 2019
В социалните мрежи сега върви една игра - #10yearschallenge; хората си показват снимки от преди 10 години. Включваме г-жа Дончева в чалънджа със снимка от 2009.
Снимка: Архив
В социалните мрежи сега върви една игра - #10yearschallenge; хората си показват снимки от преди 10 години. Включваме г-жа Дончева в чалънджа със снимка от 2009.

И пак на въпроса за бойните самолети, сиянието на звонка, геостратегическото ръгане с лакти и решителната фигура на министър-председателя, който е "политическа неизвестност" - никой не знае какво мисли този човек по важните текущи въпроси, а може би и той самият не е съвършено наясно със себе си, позицията си и мислите си.

Ясно озвучена бе тезата, че от избора на самолети зависи оцеляването на кабинета. Колега журналист пък говори за това, че въобще да се обсъждат други оферти освен американската е груба проява на неуважение към нашите партньори. 

Поради неугасимата жежкост на темата изработихме една стенограма от разговор на Татяна Дончева ("Движение 21") с водещия Веселин Дремджиев по TV+ и TV1. В края на това интервю Дончева в много добро настроение напомня на управляващите, че не само американците свалят правителства. Лесно нема!

***

Водещ: Какво значи това говорене на Каракачанов за циганите? 

Татяна Дончева: Обичам патриоти с "България на три ракии". Или "България на три морета" - да ми разказват за патриотизма си от времето на Симеон Велики. Ха да видим днеска, като сте министри на отбраната, като са ви дошли американците и са ви казали: "Тази процедура (за избор на самолет) я хвърлете в коша, тези кандидатстващи за (продавачи на) самолетите ги хвърлете в коша - и сега вие тука ще преговаряте само с американците, ще приемете тези условия, щото американците могат да ви свалят от власт!" Искам да кажа на гербаджиите и на патриотите, че и руснаците могат да ги свалят от власт. Гледам как Волен Сидеров се ослушва, ослушва, ослушва - нали, щото той е такъв платен руски патриот, ха-ха, неговата телевизия "Алфа", хъ, просто бълва, бълва, бълва - от защита на позицията срещу, ха-ха, автокефалията на, ох, ха-ха-ха, на Украинската православна църква, хааааа, доооо оръжейните сделки. И, не знам, да не вземат руснаците да им наложат сваляне на правителството предсрочно, ох, ох. И това са българските патриоти, платени. Казвам това за целокупното население, което много привижда в тях някакви големи защитници на националните интереси. И - позволете ми да кажа две изречения накрая! Уважаеми зрители, никога не забравяйте, че трябва да се отиде на избори и че трябва тези избори да ги направим честни. Така че! Машинно гласуване, механизмът за гласуване, изчистването на избирателните списъци, изборната администрация - трябва да бъде закачено за всяка тема на протест! За да можем да постигнем малко, малко, малко по-добри резултати през тази година. 

Водещ: Благодаря на Татяна Дончева, "Движение 21". 

***

В същия разговор г-жа Дончева много живописно разкритикува спецпрокурора Иван Гешев за това, че "ходи с пищов" - тя не била виждала и чувала за прокурор с пищов. Но решихме да не разклоняваме допълнително темата. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата