facebook
twitter

После

Суперстар

22 години вестник СЕГА, 22 години усилна мозъчна дейност!

425

Драги читатели, вестник СЕГА стана на 22 години. По американските стандарти вече година имаме право легално да пием алкохол, а от четири години имаме право и на законен полов живот. 

Това - по американските стандарти. 

По българските стандарти сме пълнолетен вестник от октомври 2015 година. 

През годините сме се занимавали с това, с което се занимават медиите - текущи проблеми, анализи, наблюдения, съждения, съобщаване на новини, осмисляне на старини...

За тия 22 години през страниците и главите ни мина какво ли не. 

С премиера Иван Костов се мечкахме по много интересен начин и той като цяло ни беше сърдит. 

Но ако си спомняте - след дългото му мълчание, когато се оттегли от политиката и каза, че българският народ не го разбира - първата му публична изява, с която бе нарушен обетът за мълчание на Костов, беше именно във вестник СЕГА. Ако Бойко Борисов дорасне да се обиди на българския народ и реши да замълчи с показалец насочен в правилното бъдеще, много се надяваме да наруши мълчанието си именно на страниците на нашия вестник.

Като някакво вълшебство си представяме тази мечта: когато Бойко Борисов е стар и сенилен, да дойде да си разказва спомените с добавена стойност пред нашия вестник. Някой млад и впечатлителен репортер да го записва и да не вярва на ушите си. Представете си - Борисов и неговото великодушно отношение към фактите, когато достигне възрастта, в която дупките в паметта се запълват с каквото има. Тогава го искаме за събеседник, тогава той ще разкаже неща, каквито светът не е чувал!

В годините на съществуването ни на върха на държавата се възкачи и екзотичният цар-премиер Симеон Борисов Сакскобургготски. Нежният прякор Дедо също произлиза от нашата редакция - народът наричаше по този начин с много любов своя цар-премиер. Даже си спомняме кой конкретно измисли този прякор - един наш интелигентен колега, който сега работи на друго място. Друг наш интелигентен колега, който в момента работи на друго място, съобщи на света знаменитата фраза на Бойко Борисов - "Това (българите) е материалът, с който сме принудени да работим!". Борисов каза тези думи на среща с българи в Чикаго през февруари 2009. Много вестници отразиха тази среща, но само вестник СЕГА извади пред скоби фразата за "материала" - и тя стана крилата фраза, обраснала с фолклор и остроумия. Но щеше да си потъне в пясъците на Чикаго, ако не бяхме обърнали внимание на читателя. Друга знаменита фраза на българска журналистка към Бойко Борисов - "може ли да ви пипна по мускула", също стана известна от страниците на вестник СЕГА. Борисов отначало отричаше да е произнасял такова нещо. 

Това не е бюлетин на успехите - въпреки че имаме изтъкнати автори и много награди, знаем, че сме непопулярен вестник и никога не сме били от популярните. Но все пак - ако тези дреболии са ви направили впечатление, имайте предвид, че те произлизат от вестник СЕГА. 

За всички приятели и читатели на вестник СЕГА основателят на ПОСЛЕ и пионер в радикалната сатира Миряна Башева отправи такъв поздрав: 

СЕГА + ПОСЛЕ = ВЕЧНОСТ. Никога да не бягаме от Танца със саби, за да имаме победи! 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

13 години ГЕРБ - 13 години калинкини хубости!

04.12.2019

Г-н БАЛЕВ

847
И чуждите медии видяха, че обективната журналистика не е добре дошла у нас
Путин подари на Си Цзинпин руски сладолед за ЧРД

15.06.2019

1908 27

Коментари

Harry Krup

Slozete OTNOVO butona za Kirilica be bedni va6kari!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×