Медия без
политическа реклама

Журналист на "Сега" бе отличен с наградата "Люпи и Мичмана"

Делян Кючуков получи авторитетния годишен приз за спортна журналистика

23 Февр. 2024
Делян Кючуков (вдясно) и отличеният за цялостен принос Жаклин Михайлов ("Тема спорт") по време на церемонията по връчването на наградите "Люпи и Мичмана".
ММС
Делян Кючуков (вдясно) и отличеният за цялостен принос Жаклин Михайлов ("Тема спорт") по време на церемонията по връчването на наградите "Люпи и Мичмана".

Шефът на отдел "Спорт" в "Сега" Делян Кючуков получи голямо признание за работата си, след като бе отличен с авторитетната ежегодна награда за спортна журналистика на името на Людмил Неделчев и Николай Колев - "Люпи и Мичмана". Това се случи в Музея на спорта на националния стадион "Васил Левски", където се проведе 16-ата годишна церемония. Редакторът от вестник "Тема Спорт" Жаклин Михайлов пък получи приз за цялостен принос към българската спортна журналистика.

"Много съм благодарен за тази награда. Това е голямо признание за мен, вече 34 години се занимавам със спортна журналистика. Искам да благодаря на моето издание, на "Сега", където нито веднъж за 24 години някой ми е казал какво да напиша, какво да не напиша, каква тема да си избера и коя тема да я спра. Това за мен е много важно и затова продължавам да работя там. Имам много хубави колеги, аз съм си ги избирал, вече над 20 години работя с тях. И си пожелавам да продължаваме заедно. Не мога да не спомена моя баща Христо Кючуков, който ме тласна в тази професия и щеше да е много радостен... Познавах Люпи и Мичмана. Особено с Мичмана си говорехме много. Той ми се обаждаше да ми казва къде съм сбъркал нещо, къде и кога трябва да се направи нещо повече. Изключителни хора. Така че тази награда наистина е голяма чест за мен. Много мои познати смятат, че съм един безчувствен човек, но това много ме развълнува. Това е признание от колегите ми и когато хората от твоята гилдия смятат, че ти си направил нещо, което заслужава да бъде отличено, това е наистина великолепно. Благодаря на журито и на всички, които са участвали", заяви Делян Кючуков след награждаването.

Редакцията на "Сега" поздравява новия кавалер на наградата и му пожелава да запази все така остро и обосновано критическото си мислене по въпросите на българския и световен спорт!

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

вестник "Сега"