Медия без
политическа реклама

Огромен скок на приходите на OpenAI след представянето на GPT-4o

Пускането на флагманското приложение GPT-4o на OpenAI доведе до най-големия скок на приходите на компанията от мобилни устройства, въпреки че самият модел е свободно достъпен в интернет. GPT-4o може да обработва текст, реч и видео и да реагира емоционално с глас в реално време. Според анализаторската фирма Appfigures тази иновация кара все повече потребители да преминат към платен абонамент за ChatGPT Plus.

Въпреки че OpenAI заяви, че генеративният модел GPT-4o ще бъде достъпен за потребителите безплатно, това обещание не се отнася за потребителите на приложението ChatGPT на мобилни устройства. Те ще трябва да сключат месечен абонамент за ChatGPT Plus за 19,99 щ. долара, за да използват най-новата версия на чатбота.

Това решение на OpenAI предизвика засилено търсене на абонаменти сред мобилните потребители и доведе до най-големия досега ръст на приходите на OpenAI от мобилни устройства. По данни на Appfigures нетните приходи от мобилното приложение ChatGPT са се увеличили с 22% в деня на пускането на GPT-4o и са продължили да растат през следващите дни. Нетният приход от приложението в деня след старта на GPT-4o е 900 000 щ. долара, което е почти двойно повече от средния дневен приход от 491 000 щ. долара. Данните за приходите са след приспадане на комисионите на Apple и Google.

Миналата седмица, от понеделник до петък, мобилното приложение ChatGPT реализира приходи от 4,2 млн. щ. долара в App Store и Google Play. Това е най-големият скок в приходите, който приложението някога е отбелязвало. Скокът на приходите показва, че има реално потребителско търсене на най-новите технологии с изкуствен интелект, дори ако те са по-скъпи от абонамент за Netflix. Според експертите тази тенденция ще продължи или дори ще се засили в бъдеще.

Ключови думи:

OpenAI, ChatGPT, чатбот