Медия без
политическа реклама

Картите ще са ненужни на банкоматите в Сингапур

08 Апр. 2021
Pixabay

Отивате пред банкомата, той ви разпознава и ви дава парите, които искате. Експертите смятат, че подобни технологии все още носят със себе си определени проблеми със сигурността, които трябва да бъдат решени, но в сегашната пандемия те са полезни и въвеждането им е само въпрос на време.
Базираната в Сингапур OCBC Bank даже въведе биометрична технология за разпознаване на лица при използването на банкомати, премахвайки така необходимостта от носене на разплащателни карти.
Банката твърди, че е първата в Югоизточна Азия, която прилага биометрични данни за лице (3D и подробно сканиране на лица) за услугата “баланс по сметката” и това засега се случва само в 8 банкомата в района на Сингапур. OCBC възнамерява постепенно да разшири тази технология до своята услуга за теглене на пари, след като определи колко безопасен е този начин на работа с банкомат.
Същата банка въведе още през юли 2019 г. технологията за теглене на пари с QR код.
Как се проверява сканирането лице? Проверява се в националната биометрична база данни на Сингапур, която съдържа снимки и данни на четири милиона жители на държавата. Технологията блокира опитите за злоупотреба със снимки, видеоклипове или маски по време на процеса на проверка.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

банкомати, Сингапур, лице

Още по темата