Quantcast
Hermeus ще принтира самолетите си | СЕГА
facebook
twitter

Технологии

Hermeus ще принтира самолетите си

877

Компанията Hermeus, която работеше с американската космическа агенция НАСА и ВВС на САЩ, ще произвежда части за своите хиперзвукови самолети с помощта на компанията Velo3D, която пък е специализирана в 3D принтиране.

Hermeus придоби Sapphire и големи принтери Sapphire XC от компанията Velo3D, които ще използва в производството на самолетите Chimera и Quarterhorse. Тези самолети ще могат да летят със скорости от Mach 5 и Hermeus планира да ги направи достъпни за граждански полети и летища.

Споменатите принтери са предназначени да произвеждат части в големи обеми. „Производството на метални добавки е ключов компонент в нашия план за интегриране на вертикално производство. Ние проучваме възможностите на тази технология и търсим начини да увеличим производителността, да консолидираме компонентите, да намалим теглото на нашите самолети и да минимизираме външната зависимост“, казва Глен Кейс, един от директорите на компанията Hermeus.

Развитието на хиперзвуковите самолети носи множество предизвикателства пред авиационната индустрия. Директорът на компанията Velo3D Бени Бюлер каза, че принтерите Sapphire и Sapphire XC няма да подведат производителя въпреки че частите ще на един самолет като Hermeus ще бъдат подложени на нестандартни скорост, температура и вибрации.

Velo3D е компанията, която се занимава с технология за 3D принтиране на метал. Нейните решения вече се използват в космоса и авиацията. 
Hermeus пък е основана с една цел - да ускори пътуването. Благодарение на хиперзвуковите самолети пътниците ще могат да прелитат Атлантическия океан само за 90 минути, благодарение на скоростта от 5 Маха, което е два пъти по-бързо от самолетите Concorde.

Ключови думи:

Hermeus, самолети, 3D

Още

Руски и китайски бомбардировачи влязоха в ПВО зоната на Южна Корея

30.11.2022

4326
Пътниците в самолетите в ЕС вече ще могат да ползват 5G

25.11.2022

2699
Нидерландия ни предлага обучение, а не изтребители

15.11.2022

Обновена

3988