facebook
twitter

Спорт

Втори наш клуб се разпусна заради извънредното положение

605
 Фейсбук

Втородивизионният "Локомотив" (Горна Оряховица) беше разпуснат заради тежки финансови проблеми, причинени от спирането на първенството заради извънредното положение у нас.

От ръководството на клуба обявиха, че се разделят с голяма част от футболистите. Ако първенството все пак бъде подновено, тимът ще доиграе сезона с юноши и четирима играчи с договори - капитанът Иво Харизанов, Айкут Рамадан, Жак Пехливанов и Вълчан Чанев. Отделно нападателят Стефан Неделчев е пожелал да играе без заплата. Треньорът Милчо Сирмов и асистентите му остават засега, но са се съгласили да им бъдат намалени заплатите.

От "Локомотив" са допълнили, че ще поканят отново всички досегашни играчи да се присъединят към отбора за началото на следващия сезон. До момента тимът се представяше прилично и беше на 9-то място в класирането на Втора лига.

Това е втори професионален клуб у нас, който разпуска отбора, след "Нефтохимик 1962". Там обявиха, че пускат играчите да се приберат по родните места до края на март, а след това ще преценят как ще продължи функционирането на отбора, тъй като имат огромни проблеми с финансирането. 

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Футболът в Италия се завръща на 13 юни

29.05.2020

93
Висшата лига в Англия ще се поднови на 17 юни

28.05.2020

94
"Ливърпул" повежда клубове в спор за €368 млн. с телевизиите

28.05.2020

131 2

Коментари

miles

С тази разлика, че Локомотив разполага с достатъчно футболисти да доиграе първенството, а Нефтохимик са под въпрос за доиграването.

Xiaomi Phone
Найс
Xiaomi Phone
👌
Xiaomi Phone
🥳

Влез или се регистрирай за да коментираш

×