Медия без
политическа реклама

Прокуратурата повдигна две обвинения на Мартин Камбуров

28 Май 2019
СПОРТАЛ

Районната прокуратура в Пловдив повдигна две обвинения срещу голмайстор №2 в историята на българското първенство Мартин Камбуров. Нападателят на "Берое" бе арестуван в неделя след скандал с полицай заради това, че са му сложили скоби на автомобила. Прокуратурата съобщи, че едното обвинение е заради "унищожаване на чужди движими вещи - три броя "скоби" от система за репатриране", а другото е за "непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и явно неуважение към обществото". 

Камбуров е бил арестуван, след като е спрял автомобил "Фолксваген" на място, където е имало знак за забрана на престой и паркиране, както и допълнителен знак за репатриране с "паяк". 

"Заради неправилното паркиране на лекия автомобил били поставени три броя скоби и предстояло репатрирането му. В този момент пристигнал обвиняемият М.К. Автомобилът бил собственост на негова позната. Когато видял тримата служители, обвиняемият започнал да ги обижда и ругае по повод действията им. Той хвърлил по унизителен начин на земята пред тях 30 лева – една банкнота от 20 лева и една банкнота от 10 лева, за да плати таксата за неправилно паркиране. Полицейският служител му поискал документ за самоличност, но М.К. отказал да го предостави. Той се качил в автомобила и потеглил с поставените три броя „скоби“. След няколко метра спрял, като на място пристигнали екипи на „Общинска полиция“ и на Трето РУ на МВР-Пловдив. Установено е, че „скобите“ са били повредени по време на движението и не могат да се използват повторно. М.К. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Днес, 27 май 2019 г., с постановление на прокурор му е наложена мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 1000 лева", пише в съобщението на прокуратурата.

Ключови думи:

футбол, Мартин Камбуров

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?