Медия без
политическа реклама

"Локомотив" (Пд) уволни Александър Томаш

Треньорът напусна клуба след скандал със собственика Христо Крушарски

23 Май 2024
Александър Томаш напусна "Локомотив" (Пд) след 2-годишен успешен престой там.
БГНЕС
Александър Томаш напусна "Локомотив" (Пд) след 2-годишен успешен престой там.

Александър Томаш вече не е треньор на "Локомотив" (Пд). Днес той е бил освободен от поста си след остър разговор със собственика на футболния клуб Христо Крушарски, въпреки че съвсем наскоро подписа нов двугодишен договор.

"Днес се проведе среща между собственика на "Локомотив" Христо Крушарски, изпълнителния директор Венко Рахталиев, спортния директор Илко Пиргов, члена на борда на директорите Димитър Палазов и Александър Томаш. След нея беше взето решение Александър Томаш да не води повече "Локомотив". В момента текат преговори между клуб и старши-треньор относно разтрогването на договора", се казва в съобщение на клуба.

Още след вчерашната загуба с 0:3 от "Лудогорец" си личеше напрежението в "Локомотив". След мача Томаш каза: "Нищо общо с играта, която имахме преди. Резултатът е отражение на играта. Ръководството трябва да обсъди целите. Ако искаме да развиваме млади играчи, но това рефлектира върху резултатите. Моите лични цели са шампионски титли и купи. Има обективни и субективни фактори. Аз като треньор трябва да се съобразявам с тях."

На това Крушарски отвърна: "Българските треньори трябва да разберат едно - нужно е да бачкат, да вадят кадри, а не да им доставям готови такива и те само да се пъчат и да казват, че някой им пречи. Всеки треньор трябва да се замисли какво и кой футболист е създал. Това, което му е подадено от юношите, той трябва да го развие и да го вкара в правия път. Да ви кажа, това, което ние се разбрахме, не се случва. Не виждам да им се дава шанс достатъчно. Крушарски на никого не пречи, а само си харчи парите и казва какво да се прави и как, за да има успех. Така че треньорът да си прави сметката, че трябва да се променя. Той да се променя, а не аз. Той трябва да създава кадрите, а не само да ми ритат топката."

Така "Локомотив" (Пд) ще завърши сезона без треньор, като в последния си мач - домакинството срещу "ЦСКА-София" в неделя, ще бъде воден от досегашните помощници на Томаш - Константин Мирчев и Тодор Кючуков. Всъщност, след напускането на "Локомотив", Александър Томаш се превърна в основен кандидат за следващ треньор именно на "ЦСКА-София". От ръководството на столичния клуб бяха обявили, че имат доверие в наставника Стамен Белчев, но ще говорят за бъдещето му след края на сезона.

Томаш бе в "Локомотив" малко повече от 2 години - от април 2022 г., като през това време отборът успяваше да се държи винаги близо до челните места в класирането. Преди това е водил "Банско", "Локомотив" (Горна Оряховица), "Верея", "Берое" и "Етър".

Още по темата