facebook
twitter

Спорт

Кралев влезе в противоречие сам със себе си за стадионите

393
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев влезе в противоречие сам със себе си по темата за стадионите. Пред bTV той каза, че няма нужда от национален стадион в центъра на София, но пък продължава да държи да се разшири отстоящият само на 300 метра "Българска армия".

"Заявили сме твърдо намерение да изградим нов национален стадион. Има няколко терена, предложени от Столичната община - всичките са добри, всичките са комуникативни. Ще ги подложим на публично обсъждане - заяви Кралев. - Не сме водили дискусия за съдбата на настоящия национален стадион. Съоръжението не е в добро състояние, трябва да му се правят текущи ремонти, поддръжката му е скъпа. Ясно е, че такъв голям стадион в центъра на столицата не може да има".

Същевременно обаче той продължава да поддържа плановете за разширяване на ст. "Българска армия", намиращ се също в Борисовата градина.

"За да може да се ползва като съоръжение, той трябва да бъде основно реновиран. Проектът е да бъде премахната пистата, което означава повече място за трибуните. Капацитетът няма да е много по-голям - сега е около 20 000, ще стане 22-23 хиляди. Паркингите за него могат да бъдат подземни или извън Борисовата градина, ако общината е предвидила да строи такива, и хората да ходят 500-600 метра до стадиона".

Ст. "Васил Левски" е с капацитет 43 000 души и не се е пълнил от години. Той дори има в пъти повече повече паркоместа от "Армията", макар в по-голямата си част те вече да са платени. И от думите на Кралев така и не става ясно защо той не трябва да функционира, а същевременно да се разширява "Българска армия".

Все още няма коментари

Още

Фенове на "ЦСКА 1948" се съмняват, че наемът на "Армията" се плаща

20.09.2019

452 1
За "ЦСКА-София" Бодуров остава персона нон грата

16.09.2019

952 1
"ЦСКА-София" и ММС правят съвместно дружество за стадиона (документ)

13.09.2019

705 2

Влез или се регистрирай за да коментираш

×