Quantcast

Медия без
политическа реклама

Контузията на Неймар може би е постановка

07 Юни 2019
ЕПА/БГНЕС
Неймар пристъпва намръщен, докато излиза за смяна по време на контролата с Катар.

Звездата на бразилския футбол Неймар (27 г.) няма да играе на най-важния турнир в Южна Америка - "Копа Америка", заради контузия. Това съобщиха от националния тим, след като нападателят напусна терена още в 21-вата мин. на контролата срещу състава на Катар, завършила 2:0.

Според съобщението първите прегледи са показали разтежение на връзки в десния глезен, заради което Неймар няма да играе на "Копа Америка" (14 юни - 7 юли). Но вече се появиха спекулации, че всичко може да е постановка, за да избегне звездата огромния интерес на журналистите покрай задаващото се срещу него дело. 

Подобен намек направи още в навечерието на мача с Катар и вицепрезидентът на бразилската футболна конфедерация Франсиско Новелето: "Ако ми предложат да заложа и имах 10 чипа, щях да ги заложа на варианта, че той ще помоли да бъде освободен от "селесао". Той не е готов психологически за турнира и срещите с армията журналисти".

Преди три дни се разбра, че футболистът е обвинен в опит за изнасилване, което Неймар отрече, твърдейки, че тъжителката е била доброволно с него в парижки хотел на 15 май. Впоследствие въпросната Н. Т. Мендес де Суза промени обвинението и сега ще го съди, задето я е пребил по време на сексуалния контакт. Звездата вече получи призовка за разпит, а полицията му конфискува телефона, от който той публикува интимни снимки на жената, за да докаже взаимността на връзката. Това обаче бе без нейно знание, заради което пък Неймар може да бъде съден и за разпространяване на порнографско съдържание.

Още по темата