Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фенове в Германия събраха 650 000 евро, за да запазят името на стадиона

Благодарение на тази подкрепа съоръжението в Брауншвайг ще продължи да се нарича "Айнтрахт Щадион"

19 Февр. 2023
ЕПА/БГНЕС
Привържениците на "Айнтрахт" (Брауншвайг) са известни с пламенната си подкрепа към отбора.

Впечатляваща подкрепа към любимия си клуб демонстрираха привържениците на втородивизионния германски "Айнтрахт" (Брауншвайг). Те организираха кампания, с която събраха средства, за да запазят името на стадиона - "Айнтрахт Щадион". В началото на миналата година ръководството на футболния клуб обяви, че планира да продаде правата за името, за да подпомогне бюджета си.

Феновете реагираха и през май 2022 г. дадоха старт на кампания за набиране на средства. В резултат бяха събрани 652 421.85 евро, с които бе платено за запазването на настоящото име до края на сезон 2024/25. В акцията са се включили 2773 души, което означава, че всеки от тях е дал средно около 230 евро за каузата. Сред участниците са били също бивши ръководители и футболисти.

"В началото на кампанията не беше водещ ентусиазмът, а недостигът на време. Ние сме единственият футболен клуб в Германия, чието име може да се намери и в името на стадиона", коментира лидерът на феновете Ерик Либернехт.

А изпълнителният директор на "Айнтрахт" Волфрам Бенц допълни: "Това е проект, който не само никога не е бил виждан в Брауншвайг, но е уникален като цяло."

"Айнтрахт Щадион" е именуван така от 2008 г., когато пет компании купиха правото да върнат оригиналното име стадиона, който от 1981 г. се казваше "Градски стадион на улица Хамбургска" (Städtisches Stadion an der Hamburger Straße). Въпросното право бе с 25-годишен срок, което значеше, че изтича именно в края на настоящия сезон 2022/23. Сега то ще се удължи за още две години благодарение на верните привърженици.

Още по темата