facebook
twitter

Спорт

Ел Маестро иска Десподов да остане в "ЦСКА-София"

Все пак клубът вече търси заместник на Футболист №1 на България, призна спортният директор Пламен Марков
157
GONG.BG
Малък запалянко си прави селфи със звездата на "ЦСКА-София" Кирил Десподов преди вчерашната открита тренировка на тима в Борисовата градина.

"Знам, че сте гладни за новини, но няма какво да ви кажа. Работим здраво всеки ден и се готвим за втората част от сезона. След подготовката ще проличи какво сме свършили", бяха първите думи на треньора на "ЦСКА-София" Нестор Ел Маестро пред медиите през 2019 г. След това сърбинът с британски паспорт все пак разкри някои любопитни настроения в клуба на старта на зимната подготовка.

Като например, че въпреки ширещите се слухове за трансфер на Кирил Десподов в чужбина той самият би искал избраният за футболист №1 на България за 2018 г. да остане в тима поне до края на настоящия сезон. Нещо, което противоречи както на желанието на играча, така и на намеренията на клубното ръководство.

"Кой е най-близо до това да бъде продаден? За съжаление няма да съм аз - заяви през смях Ел Маестро. - Честно да ви кажа, не знам. Това не е моя работа. Мога да ви кажа на база на логиката името на най-интересните и най-скъпите играчи, но това всички го знаят. Аз лично нямам информация, тъй като при интерес към наши играчи никой не ми казва. Не искам никой да бъде продаден. Аз искам да запазя отбора си от есента."

Конкретно по адрес на Десподов наставникът заяви, че е доволен от отношението му към тренировъчния процес.

"Логично е човек да си помисли, че новините за интерес може да повлияят психически на Десподов. Аз обаче съм изненадан в положителен смисъл от начина, по който тренира и се готви с отбора. Изглежда концентриран, мотивиран и уверен. Много се надявам, че това няма да се промени и след 31 януари той все още ще е в отбора. Към момента съм много доволен от работата му", обобщи Ел Маестро.

Същевременно спортният директор Пламен Марков не скри, че вече се работи по привличане на заместник на 22-годишното крило. Според различни информации интерес към Десподов има от Белгия и Русия.

"Той безспорно е един от най-добрите ни играчи - заяви Марков. Работим по този въпрос, привличането евентуално на негов заместник. Не можем да си позволим да се оголим на важни за нас постове. Кирил Десподов е в договорни отношения с ЦСКА. Ако има оферта, която е подходяща за финансовите условия на клуба и подхожда на неговите виждания, ще бъде трансфериран. Това, че има такива амбиции, е много добре, аз адмирирам тези желания."

Все още няма коментари

Още

"Левски" не успя да победи "Локо" (Пд) (видео)

17.02.2019

374 2
"ЦСКА-София" загуби при дебюта на Любослав Пенев

16.02.2019

862 8
"Лудогорец" се провали при подновяването на шампионата

15.02.2019

1052 5

Влез или се регистрирай за да коментираш