facebook
twitter

Спорт

"ЦСКА-София" очаква държавата да апортира "Армията" днес

136
 БГНЕС

"ЦСКА-София" изрази "аргументирани и обосновани очаквания", че днес на заседанието на министерския съвет ще се реши да бъде създадено съвместно дружество между клуба и държавата с цел цялостна реконструкция на ст."Българска армия". За това до момента имаше устни договорки, но в понеделник спортното министерство (ММС) е внесло във финансовото за одобрение документите.

От клуба направиха изявление, че не очакват никакво друго развитие: "Считаме, че процедурата по одобрение от Министерство на финансите следва да бъде формална проверка на съответните изисквания... Разчитаме напълно на държавническата воля и законосъобразните действия от страна на всички компетентни органи, съответно вярваме, че датата 23.10.2019 г. ще е поредната паметна дата за глобалния спортен гигант ЦСКА".

Замисълът е държавата да участва в дружеството с апорт (стадиона и базата в Панчарево), а клубът - със средствата за реконструкцията (около 30 млн. лв.). Не е ясно обаче как би се гарантирал държавният интерес, ако "ЦСКА-София" реши например да увеличи уставния капитал на АД-то и да се окаже собственик на мажоритарния дял от стадиона.

Междувременно "ЦСКА-София" се размина без глоба след загубата с 0:1 от "Локомотив" (Пд). Дисциплинарната комисия обаче наказа пловдивския клуб с 2000 лв. за хвърлени предмети.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

УЕФА разглежда "Ефбет" като американска компания

18.01.2020

ЯВОР ЕВТИМОВ

1915 1
Автогол в края лиши "Манчестър Сити" от победа

18.01.2020

140
"Реал" дръпна 3 т. пред "Барселона" поне за вечер

18.01.2020

153

Коментари

sega_reader

Държавата най-доре да национализира Армията.

И не само стадиона, има много стратегически обекти които обратно трябва да бъдат изкупени.

Но май още е рано, не му е дошло времето.

Evasion

глобалния спортен гигант ЦСКА

Припознавачите ми направиха деня весел? 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×