Медия без
политическа реклама

Божинов: Винаги се подпират отборите с големи бюджети

11 Дек. 2018
пресклуб България
Валери Божинов позира с двете награди, които получи вчера в пресклуб "България" - за футболист №1 у нас през ноември и за играч №1 на XVI кръг в Първа лига.

Футболистът с най-голям международен опит в Първа лига Валери Божинов взе отношение по темата за феърплея в българския футбол. Според нападателя на "Ботев" (Вр) богатите клубове винаги са обект на по-специално отношение.

"Виждам, че българският футбол се развива и върви напред. Има доста оспорвани мачове. Феърплей е да не се правят схеми. За мен е важно да има феърплей. Отборите с по-големи бюджети винаги са били по-подпирани. Нормално е да се греши. И съдиите са хора и са част от играта", коментира бившият играч на "Фиорентина", "Ювентус", "Манчестър С", "Спортинг".

Относно евентуален свой трансфер в по-силен клуб Божинов сподели: "Ако не се получи, вратите ми във Враца са отворени. Ако не получа предложение от български клубове или в чужбина, не мисля, че това ще е проблем и нещо фатално. Желанието ми е такова, но не на всяка цена. Мисля, че трябва да сме стъпили здраво на земята и да бъдем реалисти."

Ключови думи:

футбол, Валери Божинов

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?