facebook
twitter

Спорт

Благой Георгиев преговаря да купи "Вардар" (Скопие)

324
 БГНЕС
Благой Георгиев

Бившият футболен национал Благой Георгиев (38 г.) води финални преговори за придобиване на собствеността на "Вардар" (Скопие). Информацията дойде от сайта sport1.mk. Георгиев е бил в северномакедонската столица за среща с изпълнителния директор на "Вардар" Самоил Симев. Като посредник е присъствал бившият местен хандбален национал Наумче Мойсоски.

Според sport1.mk, Георгиев представлява консорциум от компании от Източна Европа. Интересът на потенциалните инвеститори към този клуб датира вече от няколко седмици, след като собственикът на "Вардар" Сергей Самсоненко обяви в средата на май, че се оттегля.

Десеткратният шампион на страната е в тежка финансова криза от 2018 г. насам, като през сезон 2019/20 не успя да покрие изискванията за лиценз за евротурнирите заради задължения към бивши свои футболисти. Проблемите доведоха дори до спиране на тока на клубната база преди около 3 седмици. Дори преговорите на Георгиев да завършат успешно, задачата за погасяване на най-спешните задължения и получаване на лиценз пред УЕФА за сезон 2020/21 ще е много трудна.

Благой Георгиев, който прекрати кариерата си в края на 2019 г. неведнъж намекваше, че има намерение да стане собственик на футболен клуб. Наскоро той обяви и старта на своя собствена школа BG7 Football Academy, за деца от 6 до 15 г.

Той е бивш футболист на "Славия", а в чужбина е играл за испанския "Алавес", сръбския гранд "Цървена звезда", германския "Дуисбург" и руските "Терек" (Грозни), "Амкар" (Перм), "Рубин" (Казан) и "Оренбург". 

Ключови думи:

Благой Георгиев, футбол
Все още няма коментари

Още

Стамен Белчев: Само резултатите ще ме задържат

03.07.2020

1
"Реал" направи нова крачка към титлата в Испания

03.07.2020

62
Нарушенията на публиката във финала струваха 6000 лв.

02.07.2020

622 7

Влез или се регистрирай за да коментираш

×