Quantcast
БФС разреши антигенни тестове на отборите, но само в една лаборатория | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

БФС разреши антигенни тестове на отборите, но само в една лаборатория

86

БФС промени изискванията си за тестовете за коронавирус, които футболните клубове са длъжни да провеждат в началото на всеки месец. С циркулярно писмо до всички клубове футболната централа им съобщава, че вече е достатъчно да са направили от долеч по-евтините антигенни тестове на всички свои играчи и служители на 1 декември. И чак, ако има положителен резултат, тогава той трябва да бъде потвърден със задължителен PSR.

Разходите и за двете процедури се поемат от футболната централа. 

Антигенните тестове все още не се считат за метод, при който положителен резултат води до задължителна 14-дневна карантина. Мач може да бъде отложен само при карантинизирани състезатели с положителен PCR тест. 

Освен това БФС задължава всички професионални клубовете да правят своите тестове само в една конкретна лаборатория, с която централата има сключен договор. Досега някои клубове извършваха задължителните месечни PCR тестове в лаборатории по свой избор. Сега такива тестове няма да бъдат зачитани за легитимни от страна на БФС.

Към момента само един мач от програмата на XIV кръг от футболното първенство в Ефбет лига е отложен заради наличието на повече от 10 положителни теста в отбор. Това е двубоят "Берое" - "Левски", който трябваше да е утре от 14:15 ч. Причината е много положителни тестове в старозагорския отбор. 

Още

Бундестимът е в играта на Евро 2020 след разгром над шампиона

19.06.2021

296
"Лудогорец" печели от санкциите на УЕФА срещу Беларус

19.06.2021

Обновена

685
"Болоня" не плати 3 млн. евро, но запази Антов

19.06.2021

Обновена

354