Quantcast

Медия без
политическа реклама

В Англия ще подновят мачовете в началото на май

31 Март 2020
ЕПА/БГНЕС

Английската Висша лига работи по план, според който първенството ще се поднови през първата седмица на май и ще приключи до 12 юли. Това съобщи в. "Дейли Мейл" днес. Поне в началото мачовете ще се играят пред празни трибуни като мярка срещу разпространението на COVID-19.

Решението трябва да бъде прието в петък, а основната причина за него е опасността да се загубят постъпления от 762 млн. паунда от тв права. Единствено се изчаква одобрение от футболната асоциация, правителството и здравните служби в страната. Очакванията обаче са да няма пречки. Още повече, че действително има опасност от загуба на тези 762 млн., които се очакват от "Скай спортс", ВТ и международни телевизии, ако до 16 юли не приключи целия сезон в Англия. Именно притежателите на права са притиснали Висшата лига за подновяване на първенството възможно по-скоро, тъй като вече губят абонати и имат нужда от яснота кога може да излъчват отново двубои.

Затова и е посочена датата 12 юли като оптимална за изиграване на последните шампионатни мачове, а в следващите 4 дни - и на плейофите, както и финалът за ФА Къп. За целта обаче ще бъдат предложени редица мерки - отборите да имат право да запишат още 4-има играчи и да имат 29 на разположение, в случай, че някой от отбора се разболее от коронавирус. Мачовете също така ще се играят без журналисти, с минимална охрана и възможно най-съкратен тв екип, също като предпазна мярка.

Сериозно се обсъжда и идея да се осигури максимална изолация за футболистите, като до края на сезона те живеят на хотели, далеч от семействата си.

Още по темата