facebook
twitter

Спорт

В Англия ще подновят мачовете в началото на май

192
 ЕПА/БГНЕС

Английската Висша лига работи по план, според който първенството ще се поднови през първата седмица на май и ще приключи до 12 юли. Това съобщи в. "Дейли Мейл" днес. Поне в началото мачовете ще се играят пред празни трибуни като мярка срещу разпространението на COVID-19.

Решението трябва да бъде прието в петък, а основната причина за него е опасността да се загубят постъпления от 762 млн. паунда от тв права. Единствено се изчаква одобрение от футболната асоциация, правителството и здравните служби в страната. Очакванията обаче са да няма пречки. Още повече, че действително има опасност от загуба на тези 762 млн., които се очакват от "Скай спортс", ВТ и международни телевизии, ако до 16 юли не приключи целия сезон в Англия. Именно притежателите на права са притиснали Висшата лига за подновяване на първенството възможно по-скоро, тъй като вече губят абонати и имат нужда от яснота кога може да излъчват отново двубои.

Затова и е посочена датата 12 юли като оптимална за изиграване на последните шампионатни мачове, а в следващите 4 дни - и на плейофите, както и финалът за ФА Къп. За целта обаче ще бъдат предложени редица мерки - отборите да имат право да запишат още 4-има играчи и да имат 29 на разположение, в случай, че някой от отбора се разболее от коронавирус. Мачовете също така ще се играят без журналисти, с минимална охрана и възможно най-съкратен тв екип, също като предпазна мярка.

Сериозно се обсъжда и идея да се осигури максимална изолация за футболистите, като до края на сезона те живеят на хотели, далеч от семействата си.

Все още няма коментари

Още

"Левски" изпрати писмо до Борисов да се откаже от акциите

24.05.2020

Обновена

2861 22
"Байерн" подобри рекорд с 5 гола срещу "Айнтрахт"

23.05.2020

115
Световен шампион отказва да играе заради COVID-19

23.05.2020

245

Влез или се регистрирай за да коментираш

×