Quantcast
Политикът, пистолетът и парите | СЕГА
facebook
twitter

Наблюдател

Политикът, пистолетът и парите

Заради снимки от спалнята му личният живот на българския премиер Бойко Борисов се превърна в тема от политическо значение
 БГНЕС
Бойко Борисов

- Г-н министър-председател, едно интервю с правителствен ръководител не би трябвало да се занимава с неговата спалня, защото това не засяга обществеността – но незаконно направените снимки и видеоклипове от дома Ви превърнаха личния Ви живот в политически въпрос и в чуждите медии. Казвате, че тези снимки имат политически контекст – бихте ли искали да го обясните?

- Имам много обяснения за това и някои от тях достигат до 20 години назад във времето. През последните десет години ние осъществихме тук множество реформи, които са уникални за региона. Те включват реформиране на банковата система. Тя междувременно е толкова стабилна, че България бе приета във валутния механизъм ERM II, който е известен като чакалнята на Еврозоната, и едновременно с това и в Банковия съюз, който представлява общият банков надзор на ЕС. Едва преди няколко месеца някои олигарси осъзнаха какво им причиних с това. Те успяваха да преодолеят в миналото националния ни банков надзор, но на европейско ниво това бе невъзможно за тях. Банковата ни система междувременно е толкова стабилизирана, че престъпните машинации и фалитите на банки, които преживяхме след прехода и когато социалистите бяха на власт в България, са невъзможни. Времето, когато в българските банки можеше да се перат пари, отмина. Банковата ни система е изцяло под контрола на Европейската централна банка и Европейския банков орган.

- С други думи: Българските банки са толкова сигурни, че на хората вече не се налага да трупат пачки с пари и златни кюлчета в нощните шкафчета, както се вижда на снимките от Вашата спалня?

- Ще стигнем и дотам. Това, което имам предвид, е, че българските банки понастоящем са толкова стабилни и внимателно наблюдавани, че вече няма да има нужда да ги спасяваме с парите на данъкоплатците. Освен това се борихме с контрабандата на цигари и с това нанесохме щети в размер на стотици милиони евро на организираната престъпност на Балканите. Тъкмо разбихме нелегална фабрика за производство на цигари Marlboro в село до Пловдив. Освен това предприехме действия срещу незаконното производство на горива, алкохол и други продукти. Така нелегалните структури загубиха стотици милиони евро приходи. Същото важи за хазартния бизнес, който национализирахме, защото държавният бюджет бе ощетен с много пари чрез укриване на данъци в тази област. Никой преди дори не би се осмелил да мисли, че това би било възможно в България, защото е в разрез с интересите на влиятелни структури в България.

- Значи казвате, че имате много врагове, които искат да Ви компрометират, включително със снимките от личните Ви пространства?

- Бързате ли? Ще стигнем и дотам. Важно е също така решението ни да закупим американски бойни самолети F-16 за почти 1,3 милиарда долара, за да сменим старите съветски МиГ-ове. Вече сме ги платили на 100%, така че едно бъдещо правителство не може да развали сделката. Така сега военновъздушните ни сили съответстват на стандартите на НАТО и могат за първи път да участват заедно със съседите ни във въздушното наблюдение, което досега не беше възможно. Правителството ми понася в момента много удари и заради това, че диверсифицирахме доставките си на природен газ. Сега участваме с 20% в гръцкия терминал за течен газ в Александруполис, който се изгражда в момента. Това ще ни позволи да внасяме допълнително втечнен газ - от САЩ, от Катар и откъдето и да е. Така че вече няма да има едностранна зависимост от Русия за доставките на газ. Освен това междувременно обявихме шестима замаскирани като дипломати служители на руската служба за военно разузнаване за „персона нон грата“ и ги експулсирахме от страната. И сега към снимките: при циркулиращите от спалнята ми снимки става въпрос за снимки аранжирани като по учебник на КГБ, където се дава насока унищожаването на един човек да бъде постигнато, като се вземат известни за човека истини, които обаче да бъдат инструментализирани за целта.

- И кой е аранжирал тези снимки според Вас?

- За да разберем това, първо трябва да знаем, че моята партия „Граждани за европейско развитие на България“, съкратено ГЕРБ, от години печели всички избори. Миналата година спечелихме както европейските избори, така и местния вот, а социологическите агенции, независимо от политическия им контекст, продължават да ни виждат като най-силната политическа сила в страната. И така как може една личност като мен или една популярна партия като моята да бъдат спрени? В учебниците на КГБ е записано: Трябва да се създаде „компромат“, т.е. компрометиращ материал - и то от такъв вид, че човекът, който трябва да бъде засегнат, да се отврати от себе си, когато види материала. Този план се подготвя от години и всичките ми реформи само подтикнаха още повече враговете ми. И така, преди две или три години, най-вероятно през 2017 г., съм сниман как спя. Някой е успял да отвори вратата на спалнята ми и да направи снимката. Но на нея виждате само как спя. Това все още не разгръща предвидения от извършителите ефект. Трябваше да се добави нещо, което да отврати хората. Затова сложиха златни кюлчета, пачки пари и пистолет в нощното ми шкафче и след това снимаха тази аранжировка.

- Каквито и да са скритите причини, не трябва ли да се притесняваме за състоянието на една държава-членка на ЕС и НАТО, в която правителственият ръководител може да бъде шпиониран в леглото?

- Снимката е направена в правителствената резиденция, където живея. Отдавна съм разведен и живея сам. Имам ли любовен живот? Разбира се, че имам. Ако хората ги интересува, мога да го кажа: Аз съм човек с човешки потребности.

- Не бихме Ви питали за това никога.

- Можете спокойно да го направите. Въпросът е, че никога през всичките години, когато една дама ме е посещавала, охраната не е претърсвала и контролирала чантата й.

- Не е ли това невероятно безразсъдно?

- Вероятно е било безразсъдно. Именно заради това на извършителите вероятно им е било лесно. Една красива жена може много лесно да преодолее защитата ми. Така враговете ми вкараха златото и пачките пари в къщата ми. Снимаха ме, докато спя, и в други моменти направиха снимки на нощното ми шкафче с пари и злато в него. И след това има един видеозапис, който разкрива извършителите. Можете да видите как някой минава през къщата ми. Показана е банята, гардеробното помещение и накрая спалнята ми. Там има няколко шкафа, но човекът, който е правил видеото, целенасочено отива към нощното шкафче и отваря едно чекмедже, в което се виждат пари и златни кюлчета.

- Значи казвате, че жена, с която сте имал връзка, е вкарала това в къщата Ви?

- (Борисов се изправя, взима дамската чанта на седящата до него шефка на кабинета му). Погледнете тази дамска чанта: Вътре има достатъчно място, за да съберете малки кюлчета злато и пачки пари. И тогава ми се обажда дамата и казва: „Идваш ли? Чакам те.“. Аз й казвам: „Изчакай, все още съм на интервю, идвам след 15 минути“. Охраната има указания да я допусне в къщата ми и сега тя знае, че има 15 минути, през които е необезпокоявана там. След това слага парите и златото в шкафчето ми, излиза и започва да снима с мобилния си телефон и отново идва в спалнята ми. Като Мата Хари.

- Посрещате ли ли още жени с непроверени дамски чанти?

- Сега дори не искам да виждам жени. Виждате ли, аз съм успешен политик, но личният ми живот е провал. Работя по 20 часа на ден, цялото ми време е посветено на работата, докато враговете ми се опитват да ми пришият скандали. Какво ли не е имало. Твърдят, че притежавам къща в Барселона, имот в Лос Анджелис или гръцки остров, където дори уж трябва да съм убил манекенка. Когато хората погледнат отблизо, никога не остава нищо от тези обвинения. В допълнение трябва да знаете, че в България отдавна съществува черен пазар за компромати.

- Сигурен съм, че добре познавате този пазар.

- Да, познавам този пазар. Не за първи път се случва някой да подготви компромати срещу мен. Преди всички избори опонентите ми се опитват да ме компрометират с измислени истории. Въпреки всичко се удивлявам в този случай на извършителите за това колко добре са го натъкмили. Неслучайно говоря за методите на КГБ. Някои от опонентите ми, които работят за президента Румен Радев, са бивши тайни агенти, хора от тази среда или деца на големи шпиони, офицери на руската военноразузнавателна служба. И основното правило на тези служби е, че ако вашата мишена е смятана за честен човек, трябва да създадете противоположно впечатление. Ако някой е известен като честен полицай, го представяте като корумпиран. Ако живее скромно, покажете го с пари и злато в охолство. И който гледа снимките и видеото от моята къща, ще признае: живея в обикновени условия. Почти като в казарма. Освен това във видеото се вижда за кратко, че в стаята пред спалнята ми има сейф. Той е монтиран здраво там от преди много време. Така че, ако някой трупаше пари и злато вкъщи, дали наистина би ги сложил в чекмеджето на нощното си шкафче - или по-скоро в сейфа?

- Г-н министър-председател, благодаря Ви много, че бяхте готов да говорите за съмнителните снимки. Позволете ми обаче и въпроси относно външния имидж на правителството Ви. Неотдавна Европейският парламент изрази в своя резолюция относно състоянието на върховенството на закона в България загриженост относно злоупотребата с европейски фондове във Вашата страна.

- Защото политическите ни опоненти с техните политически групи се погрижиха в Европейския парламент да се твърди нещо подобно за нас. Евродепутатите от Европейската народна партия гласуваха против. Институциите в Брюксел, които се занимават с въпроса не от политическа гледна точка, а професионално и обективно, като Комисията и службите, не са открили грешки при изразходването на средства.

- В резолюцията на Европейския парламент също така се говори за „систематичен отказ“ от страна на България да съблюдава основните ценности на ЕС и европейските договори. Това просто пропаганда на Вашите опоненти ли е?

- Да, това е пропаганда. Има доклад на Европейската комисия, който е обективен. Подготвен е от най-добрите специалисти в Европа. Когато те отправят препоръки, ние ги прилагаме.

- Агенцията за борба с корупцията в Румъния, под ръководството на бившата си шефка Лаура Кьовеши, издейства десетки присъди срещу влиятелни обвиняеми и дори постави зад решетките тогавашния най-влиятелен човек в страната. В България няма нито една сравнима присъда. Това допуска два извода: Или Румъния е силно корумпирана държава, докато България е пример за върховенство на закона; или в България просто няма борба с корупцията, както в Румъния.

- Г-жа Кьовеши свърши работа, която се оценява от всички нас, поради което тя бе номинирана за европейски прокурор с категоричната подкрепа на България. Но и в България междувременно има много разследвания, в това число срещу министри или тяхни заместници, срещу депутати, кметове и различни олигарси.

- Разследвания – но окончателни присъди?

- Министърът на околната среда и водите беше в ареста три месеца. Процесът срещу него ще започне скоро. Вие на Запад винаги казвате, че съдебната система трябва да бъде независима. И ние казваме това. Тогава с какъв инструмент трябва аз, като правителствен ръководител, да се погрижа за повече процеси и присъди?

- Нека го разгледаме икономически: Имаме например добре документирания случай „Осемте джуджета“, при който на собственик на българска компания е било отнето имуществото от корумпирана съдебна система. Ако средно голяма германска компания научи за подобни процеси, това може да бъде разбрано единствено като предупреждение за инвестиция в България.

- За щастие германските инвестиции в България се развиват много добре. Има над 250 фабрики и предприятия само в така наречения автомобилен клъстер. Сътрудничеството между българските институции и Германската външнотърговска камара функционира по най-добрия начин. Мисля, че в момента няма нито един проблем с германските инвеститори в България. Ако някой се включи в незаконна дейност, разбира се не мога да коментирам, защото не знам нищо за това. Но знам, че има инвеститори, които след отварянето на първата фабрика в България са построили и втора, трета, четвърта и пета. Защото са били доволни.

- Това лято България преживя вълна от протести срещу Вашето правителство. Казвате, че избягалият в Дубай олигарх Васил Божков стои зад тях. Не е ли обида за множеството хиляди хора по улиците, да ги окачествявате като дистанционно управлявани инструменти на един изгонен олигарх?

- Това, че той стои зад тях, го каза самият олигарх, не аз. Това се доказва от записите на телефонните му разговори. Самият той казва в тях, че управлява протестиращите. Тези разговори са били законно подслушвани, по заповед на прокурора. Затова честните и спонтанно протестиращи с течение на времето в по-голямата си част се оттеглиха от протестите. Винаги съм говорил с уважение за протестиращите. През всичките години, през които съм министър-председател, винаги съм се срещал с демонстранти, независимо дали са учители, лекари, болничен персонал, превозвачи или синдикати. Също така винаги сме намирали решение. И това лято многократно казах, че уважавам протестиращите, защото правото на протест е част от демокрацията. Но тези хора нямаха друго искане освен моята оставка, въпреки че още през март следващата година ще има парламентарни избори. Тогава ще бъде взето решението.

- Да се върнем отново към външната политика. Германия иска по време на нейното председателство на Съвета на ЕС да започне преговори за присъединяване към ЕС със Северна Македония, но се твърди, че София може да наложи вето и то заради спор за историческата идентичност на македонците. Няма ли изход от тази безизходица?

- Единствената държава, която би искала започване на преговори за присъединяване към ЕС със съседната ни страна дори повече от Германия, е България. Но за мен бе голяма изненада, че неотдавнашната резолюция на Европейския парламент за България повдигна въпроса за предполагаемо македонско малцинство в България. В България няма македонско малцинство. Какво македонско малцинство трябва да има в България? Не познавам такова. Едва от резолюцията научих, че уж има такова. И тъй като българските социалисти в Европейския парламент подкрепиха резолюцията, очевидно те също считат, че такова малцинство живее при нас. Вместо да водим позитивен дебат за европейския път на Република Северна Македония, сега се насочваме към съвсем различен дебат. Трябва да кажа, че това развитие наистина ме тревожи.

- Но нито министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев, нито заместникът му Никола Димитров или други важни политици в Скопие излизат и твърдят, че в България има македонско малцинство. Това просто не се случва.

- Компромис е възможен. Но също така трябва да се познава историята. Българските комунисти и Комунистическият интернационал, контролиран от Сталинистка Москва, искаха по идеологически причини след Втората световна война да превърнат насилствено българите в Македония в македонци. Българите там бяха принудени да се наричат македонци. Ако сега в процеса на присъединяване към ЕС се появят определени погрешни твърдения и аз не реагирам, политическите ми опоненти ще кажат: Борисов продава българската история и се огъва под натиска от европейските партньори.

Ключови думи:

Бойко Борисов
30

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Европарламентът пита Гешев как са разследвани записите на Борисов

24.01.2021

Обновена

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

16963 42
Викове "Оставка" и "Мафия" стреснаха Борисов

23.01.2021

Обновена

43623 91
Художникът на Б.Б. и тръбата: И Тициан е рисувал по поръчка

22.01.2021

4314 57

Коментари

Светозар

Г-н Бойко Борисов: „Това, че той стои зад тях, го каза самият олигарх, не аз.“

Самият олигарх каза още:

67 млн. лева в брой за Борисов и Горанов" - Божков чака прокуратурата да му се обади“ - https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/06/17/4079735_67_mln_leva_v_broi_-_vasil_bojkov_chaka_prokuraturata/comments/

bay Dragan

Баце пусна касетката.

Мирча Кришан.

ЛАФЪРДИЕВ

Заглавие от нета: Това не е интервю на премиер, това е интервю на примат

ЛАФЪРДИЕВ

А и това да припомним:

ПРОДУКТЪТ е си еНАШ

но в ГЕРМАНСКА ФОНДАЦИОННА ОПАКОВКА…

едва ли НАРОДЪТ ни е имал по-ДОБРА ИНФОРМАЦИЯ от НЕМСКИТЕ СЛУЖБИ кого СЛАГАТ на ВЛАСТ и му ПРАВЯТ ПАРТИЯ…

Да им признаем -  в това да СЪЗДАВАТ ДИКТАТОРИ имат ОПИТ…

Хулиган

Този дописник от ФАЦ хич не е чувал за 700-те милиона спестени на Черепа.

За сведение на посрещачите, корупция има и в западните медии.

Нарича се платена публикация.

Севда пише цялото интервю, а момчето се прави, че държи микрофона.

В акваторията на балъците все още кълват на такива кукички.

Докато другаде отдавна са хванали тоягите...

http://www.drago.info/index.php/2017/10/25/nagletsi-treto-deistvie/

 

ЛАФЪРДИЕВ

ТОЙ - 2008-ма год. сп. МАКС:

“…Путин от една изостанала държава направи в момента сила, с която се съобразяват всички. Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин са номер едно. Или Мао – за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации се изискват качества“

zaho47
снимка на zaho47

"Мръсникът, пистолетът и парите"!  Това е най-подходящото заглавие на статията! Докато има хора, които го боготворят, "Тиквата" ще си разиграва коня както иска и ще резели България!

Доц.Трътлев

👍

Светозар

Г-н Бойко Борисов: „След това слага парите и златото в шкафчето ми, излиза и започва да снима с мобилния си телефон и отново идва в спалнята ми.“

Въпрос: Това показанията от разпит на „дамата“ в прокуратурата ли са или поредните пълни измислици като за прости хора?

принцеса Даяна

"Мръсникът, пистолетът и парите"! 

Така казвали партизаните скрити зад храстите и зад монитори в редколегията и ГО дебели, дебели да го гръмнат. Така се упражнявали как да ""вземат" властта. Да но, повтарям НО умственият им багаж не стигнал да се упражняват какво да правят като вземат властта(освен порцион, де)?!

Упражнявайте се, упражнявайте се всеки ден, за да не се изненадате пак...

The Pal
снимка на The Pal

Тъпакът (по Доган),  пистолетът и парите

BL.N.Lmt

🍸🏴‍☠️:)🧉KGB💋FSB💋SVR изпотени 24/7 

мислят как да напълнят Спалнята на Боеко Методиев Борисов, Ахмед Доган, Делян Пеевски, Иван Гешев с балирани $💰€💶 £💷 ¥💴 🍒🥨💋🍓🍒:)🍪:)🍯:)🍩:)🧃:)🥏

 

принцеса Даяна

Към горния Пал-прал-недопрал:

Бостанджии драпят да свалят султана... и вдигат страшна врява в кръчмата.

The Pal
снимка на The Pal

Благодаря за Фниманието, принчипеса ! Поласкан искрено

atlantis

😂😂😂 Принчипесо, спри коня и слез от него, че правиш грешки вече във втори пост. Така както си го нашляпала, ако и така говориш ... трудно, ще ти се разбира. А, ако вложиш и малко мисъл ... Я пак разкажи за парите от Дубай, че като ги пропускаш, човек, почва да мисли, че си нещо болничка. Пу, пу да си жива и здрава.

Jules

 Не сте за този форум, принцесо. IQ-то Ви е равно на номера на стъклената Ви пантофка !😄

whoever1

гербо-форумната микро-агитка па истерясва. ми ваш си е бе

Just Converted

Само  Левски!  Пардон.....Само   Бойко!!Много  си  важи  момчето.Бил  Тиква,  шебек, а  някои   даже  се  мъчат   да   докажат  че  е  ДЕБИЛ.   Не  е,   не  той.ДЕБИЛИТЕ  СМЕ  НИЕ  КОИТО   ,ГЛАСУВАМЕ ЗА   ГОВЕДОТО или  сме   за  гъби,   на  риболов  или   просто   не  сме  удряли   да   демокрация, като  се   инатиме и  не  гласуваме   "уж   протестираме"  Този   резултат   е   истинският   показател   за   качеството  на  матриала. Дай  още  по  една,влакът   може   да  почака  на   гарата   за  Брюксел

 

d5555

И коя е тая дама с телефона?

jjiro

В учебниците на КГБ е записано: Трябва да се създаде „компромат“, т.е. компрометиращ материал - и то от такъв вид, че човекът, който трябва да бъде засегнат, да се отврати от себе си, когато види материала. 

Аз не съм виждал и чел учебниците на КГБ. Къде се виждат, четат и от кой, че след това и да ги цитира?

Flamand

Що не му искате оставката на Баце? Според осведомени (колкото форума и дори повече) източници Баце се е скрил, вдигнал е кръвното и е много уплашен форумът на "Сега" да не му поиска оставката! 

Васик

Малко е 20-годишен период, Борисов можеше да почне от хан Кубрат и любовния живот на прабългарите.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

https://www.youtube.com/watch?v=JrYtD7gSWsI

 

дрънкало

Бронщайн
снимка на Бронщайн

в шеги и закачки влязохме в центростремителна дългова спирала на черна дупка

Васик

Борисов буди отвращение, но не е продукт на КГБ.

Jules

Не сте за този форум, принцесо. IQ-то Ви е равно на номера на стъклената Ви пантофка !😄

аман бе

Все повече започва да ми се струва, че форумът се превръща в словесни престрелки между 2-3 многониковци, създаващи илюзия за калабалък на барикадата и 10-15 души, които им се връзват в определен момент на провокациите. И това се случва в последните 4-5 години. Жалко.

Сократ-май

Не са българи, Амане. От чужбина тракат. Праскат българския перфектно, но от време на време изпускат идиоми от родния си език.

Domi

Заглавието би следвало да е ....

"За Борисоф и курвите" ....всичко останало е следствие...и парите и политиката.....първи бяха курвите.... 

Памфуций
снимка на Памфуций

Последните два въпроса и отговорите им показват много ясно кой раздухва въпроса въпроса за "македонското малцинство". 

В резолюцията на ЕП за такова малцинство не иде реч. Борисов обаче го открива в текста, с което заличава усилията на всички български евродепутати, вкл. тези на ГЕРБ "македонско малцинство" да не бъде споменавано в резолюцията. 

Показателно е, че когато немският журналист го контрира, че правителството на Сев. Македония не повдига такъв въпрос, т.е. той не стои в междудържавните отношения, Борисов счита за нужно да му тегли една лекция  (пълна с глупости) за периода на македонизирането на Пиринския край и да му обясни,  че плещи тези глупости, за да се застрахова от бъдещи вътрешнополитически нападки от "политическите му опоненти".

 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш