facebook
twitter

Наблюдател

Пацо Терасата е Шекспир на абсурда

След като Борисов му поиска оставката, Конпито даде да се разбере, че не е назначение на ГЕРБ
15021
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Пламен Георгиев

Лошото е, че вече е невъзможен сериозен и спокоен разговор за това как да я караме заедно в тази държава. И тъй като нещата са доведени до абсурд, явно ще я караме абсурдно, докато общественият диалог се обостря.

Примери бол. Да вземем Пламен Георгиев, шефа на комисията, която трябва да се бори срещу незаконно придобитото имущество. Да ме прощава Йонеско, но точно този човек е трагичен клоун и Шекспир на абсурда. Пацо, който живее на покрива, отказва да говорим спокойно и сериозно за терасата с джакузито, които не притежава. Пацо с терасата иска да говори за лошите медии, за политическите атаки, за олигарсите, натрупали милиони, за въздуха и водата, войната и мира, но не и за терасата си, която хем фигурира в нотариалния му акт, хем е общ покрив, до който други хора, разбира се, нямат достъп. Всъщност е покрив на неговия тризонет.
Ако толкова ви е зор, на вас - малоимотните, можело да го разследва комисията, която той оглавява. 
Нагло. На прост въпрос: "Вие данъци плащате ли за тази тераса ?", отговорът е:  "Всичко е обяснено. Точка по въпроса".

Така си върви светът. Като гледаме "светлия" пример на Пламен Георгиев, ние се чудим що да не ипотекираме някак си входа на блока. А докато се чудим, Конпито участва в конференция „Етика в публичната администрация". Седи на трибуната.

 

И така си минават дните - такива хора хем седят начело,

 

хем реват като млада ромка в трамвай, която кондукторите току-що са спипали без билет. Не да го критикуваме трябвало, а да го съжалим, щото задругата на милионерите се обединила и го плашела страшно. Сигурно толкова се страхува горкият, че не смее да излезе на общата тераса. Страхува се толкова, колкото Бойко Борисов от варненеца, който го плашеше онлайн с пушка с капси. Всички треперят от страх и вълнение - Цветанов смята, че го атакуват руснаците, Георгиев твърди, че е нападнат от милионерите, а в цялата тази имотна история Борисов провижда дългата ръка на Америка. 

Преди по-малко от година Пламен Георгиев помогна на финансовия министър, като не видя нищо нередно той да живее без пари в чужд апартамент. Сега Георгиев скорострелно получи от подчинените на Горанов данъчни нова оценка за първия си апартамент. Сега ПИБ моментално се сети, че Пацо е ипотекирал имуществото си, но не и терасата, която фигурира в нотариалния му акт. Сигурни са в ПИБ за това - толкова силно впечатление им направил Пацо, че оценили по-високо апартамента му. Без терасата. Сега Пацо чака и Цацаров да го препере.

 

Тази тераса сякаш е някакво НЛО - мерне се тук, изчезне...

 

Но това не е важно - важното е, че Пацо с терасата май е по-брониран от Цветан Цветанов. Премиерът Борисов му каза да си ходи, той се направи оглушки и... излезе в отпуск. С което нагледно показа, че неговото място в КОНПИ не зависи от решението на някакъв премиер. 

Но историята на първия борец срещу корупцията - Пламен Георгиев, се стоварва предизборно върху и без това избледнелия имидж на ПП ГЕРБ. Апартаментгейт с главни действащи лица Цветанов и Цачева "удари лошо" (по думите на Бойко Борисов) и това бе доказано дни по-късно от проучване на "Алфа Рисърч", което събра електоралните граници на управляващи и опозиция. Не мисля, че Борисов бързо минимизира щетите с оставките на главните герои. Това не беше така - първо, в този случай не се действаше бързо (Цветанов една седмица се мота в САЩ) и, второ, част от щетите останаха под формата на Пламен Георгиев. Начинът, по който тече публичната му защита, сигурно говори на някого, че ГЕРБ тепърва ще отчита загуби от този скандал. 

Честно казано, ако само комуникацията на обществото с ПП ГЕРБ не вървеше, здраве му кажи. Ще махнем едните, ще дойдат другите и всичко ще бъде цветя и рози. 

Да, но не е така. БСП продължава да е партия, която е съставена от нерешени проблеми. Тя излъчва враждебност и самодостатъчност също до ниво абсурд и в никакъв случай не е магнит за гласовете на най-голямата избирателна секция в страната - колебаещите се. Вече трети месец БСП не може да сглоби окончателния вариант на листата си - дай Боже нещата да се изяснят на 7 или поне на 14 април. Очевидното не се вижда само от твърдото ядро на столетницата - тази партия има шанс за успех само заради абсурдите на ГЕРБ. Тя няма да има никакъв принос за евентуалната си победа на евроизборите. В БСП ситуацията е като в блато - колкото повече мърдаш, толкова по-бързо ще потънеш, независимо от всички дарове като Апартаментгейт, Терасагейт и т.н. 

 

Като заговорихме за листи -

 

не знам дали на някого е ясно как "наш'то знаме" Радан Кънев стана водач на листата на "Демократична България", без да е кандидат. Не ме разбирайте погрешно, през този живот едва ли ще пролея сълза за Светльо Малинов, който бе водещ кандидат за мястото. Но той го загуби заради закъснял самолет, за Бога!? Това е абсурдно. 

Пак в този ред на мисли - често казано, почти убеден съм, че в момента отново тече фалшива и абсурдна избирателна кампания, която ще завърши с това, че тези, за които ще гласуваме, няма да отидат в Брюксел - за сметка на онези, за които няма да гласуваме. Мария Габриел ще бъде избрана, но няма да остане евродепутат, но пък Александър Йорданов сто процента е вътре. И това е повече от абсурдно. 

По-лошо от това "за кои личности" гласуваме ми е фалшивата кампания "за кои коалиции гласуваме". ГЕРБ и СДС поне бяха честни, като обявиха овреме неравностойната си връзка. "Съюз на демократичните ГЕРБ стана" (пак по Борисов). Сега, 50 дни преди изборите, Националният съвет на „Движение България на гражданите“ реши тепърва да преговаря за дясно обединение с листата на Радан Кънев. Тези хора е хубаво ясно да се обозначат - Реформаторски блок 2 ли ще правят, нови номера ли ще въртят и т.н.? Като под "тези хора" не визирам само ДБГ, а и Кънев, който вече веднъж обяви Реформаторския блок за изчерпан проект (така си беше). Всички тези неща са важни за информирания избор на електората. Иначе си е абсурдно.

Като че ли най-нормалното нещо в политическия живот през седмицата бе появата на Евгени Минчев в кампанията на БЗНС-то на ексминистър Николай Ненчев. Напълно нормален ход. Никакъв абсурд. Сега ще видите вие правилно PR позициониране. 

***

Разбира се, политическата несвързаност е важна, но скучна. Много по-забавна е тихата абсурдна лудост на общината в София, която днес не е много сигурна дали утре ще реже лента на нов обект, или ще вика багер да го разрушава. Не знае. Колебае се. Така един ден се хвалим с нови перки на акули, по-нататък ги префасонираме в колчета. Градим гроб на "Гарибалди", после го бутаме. Сега ме изненадват с автобусни спирки, в които са вградени кофи за боклук. Разделно събиран боклук. Почти съм убеден, че утре ще ги премахнат, тъй като няма кой да събере боклука, който се е смесил...  

 

18

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Насрочиха делото за касиране на изборите в София

18.11.2019

849 10
Станишев: С Нинова БСП не може да спечели парламентарни избори

18.11.2019

2238 53
По-вероятно е Цацаров да оглави Инспектората на ВСС

14.11.2019

ТАНЯ ПЕТКОВА

163

Коментари

Sine_metu

Лошото е, че вече е невъзможен сериозен и спокоен разговор за това как да я караме заедно в тази държава.

 

Точно! Въпреки че някой по- педантичен би ползвал и думата „глухи“.

 

А като говорим за разговор, да не забравяме и некои от родните „медии“. Днес мернах заглавие „Борисов се включи да извади мача“. Ми те направо го обиждат!

Предводител на ...

Г-не Цеков, що се опитвате да ни пробутате герберската свинщина за общ проблем? Ако се чувствате по някакъв начин съпричастен или допринасящ за нея, така да бъде. Но не навирайте всички при себе си.

Baskerville
снимка на Baskerville

 Почти съм убеден, че утре ще ги премахнат, тъй като няма кой да събере боклука, който се е смесил.. 

И освен това смяташ, че Картагена трябвало да бъде разрушена.Грешка.Това беше реплика на Сулата*.

*сулата е дребно рибе, подобно на кротушката, но с по-източено тяло. 

ПероВТ

Сула има и друго значение. На румънски жаргон, заедно с пула, е мъжки полов орган . Оттам  в българския идва  приказката за сульо и пульо.

маргаритка2

Айде да се обадя аз от дъното - градския транспорт.

 

Няма опция млада ромка да реве там.

Контрольорите старателно ги избягват.

Аз съм вдигала скандал на и контрольор по тоя повод, амбицирах се и го гоних, впоследствие ме покани на кафе, 18:30 пролетно време - тия са много зле!

 

Млада ромка да реве - хваната джебчийка, за да не бият.

 

Второ. Кофите по спирките - естествено, че няма кой да ги събира. Изобщо идеята, че хората консумират точно там.. Както и да е.

 

Сега да излеза малко от образ..

 

Най- забавното в цялата история е, че след първоначалния пуск герберята се самоизяждат, в резултат на паника и тъпота.

 

"Лявото" рискува да изгуби исторически шанс, ако не прецени точния момент за влизане на сцена.

"Дясното" се компрометира с Герб, сега може само да разсъждаваме дали метастазата е по- голяма от първонапалния тумор.

маргаритка2

Комичния елемент - изборите, дали повод за целия гърч, счоред експертното мнение на ползващите линия 76 на ГТ, са за това "да изберем кой да си оправи живота с 6 000заплата".

 

Нещо като джакпот, ама го раздаваме ние. По симпатии. Лични.

JR

Промискуитетът в “десно“ явно не е “блато“ и колкото повече мърдат Къневото и Ненчовото, толкова по-бързо изплават. Като шамандури в Перловския канал. Само за да видят, че Сашко Пълничкия ги е изпреварил и се носи по фекалното течение...

Колкото до дупките, апартаментчетата и тераските - всичко е синтезирано от буквата - послание към плебса на входа на цецковата кооперация - 👃

Памфуций
снимка на Памфуций

Като заговорихме за листи - не знам дали на някого е ясно как "наш'то знаме" Радан Кънев стана водач на листата на "Демократична България", без да е кандидат. Не ме разбирайте погрешно, през този живот едва ли ще пролея сълза за Светльо Малинов, който бе водещ кандидат за мястото. Но той го загуби заради закъснял самолет, за Бога!? Това е абсурдно.

 

С отказ на Св. Малинов пред ИС на ДСБ и последвало решение на представителите на партиите в "Демократична България", така Кънев замести Малинов.

Да, загуби го за глупост, но в българската политика (а и другаде) глупости носят негативи.

Точно както апартаментите иман несравнимо по-голям обществен отзвук от "Ало, Банов", например. Дори и най-скандалното изпълнение "Ти си го избра" на тримата тенори от Банкя , което озвучи (ако не онагледи) развращавата роля на ГЕРБ в българското общество нема̀ подобен ефект.

БСП засега не може да набере поради простия факт, че в нея се води усилена фракционна борба. Нинова някак не може да намери баланса между приемственост и промяна в своята партия.

ДПС и опгОП не си струва да се коментират.

 

momon

Цеков отново ни занимава с поредните тюрлю гювечи. Щом един от водещите журналисти не може да изрече истината за сегашното управление,  какво да кажем за останалите.

Sine_metu

Чакай сега.

Имаме си разделение на труда. Цеков рисува картини на управлението, добре прави и го прави добре.

За истини и решения ша питаш мене.

То кво и да ме питаш като отдавна сме ги разказали -

нов Изборен кодекс и България отначало - азъ, буки, веди... глаголи...

 

маргаритка2

👍

 

Пред глаголите - подлог с пълен член.

 

цял мандат обстоятелствни пояснения, свърши ми емпатията!

promin

АПОЛОГЕТИКА НА ПРОСТИТУЦИЯТА НА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ДЕСНИ. ТО ОТ ЦЕКОВ ДРУГО  И НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА. СИНИТЕ ЛЕЛИЧКИ СА ПО ЗЛЕ И ОТ ЧЕРВЕНИТЕ БАБИЧКИ.

 

А ФОРМУЛИРАЙ  Г-НЕ ЦЕКОВ ЕДИН ПРОБЛЕМ НА ТОВА ПАРАПОЛИТИЧЕСКО ОБЕДИНЕНИЕ БСП  - ИМА ГИ КОЛКОТО ИСКАШ, НО НИТО ЕДИН НЕ Е ПРИЧИНА ИЛИ МОТИВ ДА НЕ УПРАВЛЯВАТ. РАЗДЕЛЕНИЕТО Е ДОТОЛКОВА ДОКОЛКОТО СТАНИШЕВ БЯГА ОТ МЕДИЯ НА МЕДИЯ. СЪЩОТО И ПРИ ВМРО ... - ДАЙ ЕДНА КОНКРЕТНА ПРИЧИНА ПОРАДИ КОЯТО  ИСТОРИЧЕСКАТА БОЖЕМ  ДЕМОКРАТИЧНА ДЕСНИЦА  ДА  УПРАВЛЯВА ПЪК ДОРИ И ФАШИЗОИДНО  КАТО  АВТЕНТИЧНАТА ДЕСНИЦА  Т.Е ГЕРБ . АМА ЗАЩО ДА СЕ ВЪЛНУВАМЕ  - СЕГА САЩ ЩЕ  РЕАНИМИРА  ДЕСНИЯ ЛЕВИЧАР КЪНЕВ И ТО САМО ЗА ДА УДЪРЖИ БСП- НИНОВА  И РАДЕВ ВЪВ ФАРВАТЕРА НА  ГЕОПОЛИТИКАТА НА  СИЛИТЕ ЗАД ТРЪМП. .. БОЙКО ТОЧНО Е УСЕТИЛ ОТКЪДЕ ИДЕ ЗОРЪТ И ВЗЕ  АЛЕКСАНДЪР ЦАНКОВ (ЙОРДАНОВ) ЗА АЛИБИ И ЗАЩИТА. РУСКО-АМЕРИКАНСКИЯ НЕФТОГАЗОВ КОНСЕНСУС ПРИКЛЮЧИ И ЛУКОЙЛ ОТТЕЧЕ.  РУСКО-ТУРСКИЯ  "ГАЗОВО-ЗЕНИТЕН" ЩЕ Е ОТ ДЕН ДО ПЛАДНЕ. БОЙКО ЯВНО ПЕЧЕЛИ ВРЕМЕ ЗА ДА  ОТИВА ПОД КРИЛОТО НА  САУДИТСКО -ИЗРЕЛСКИЯ.

 

ДА НЕ ПРИКЛЮЧИМ НИЕ  С АЛБАНО-ТУРСКИ, ЧЕ ЛОШО....

wh67

Как  можем  да  избегнем  тези  проблеми, много  лесно като  запишем  че  ПРОКУРАТУРАТА, СЪДЪТ СЛЕДСТВИЕТО ,ДАНС   и  други ,без  Армията  ще  се управляват  от  втората  партия която  не  е  спечелила  изборите.

2. Всеки  който  стане  политик  и  заеме  висок   пост ,  подпише  декларация нотариално заверена . че  ако   бъде  уличен в  корупция , кражба  и  търговия  с  влиание  се  отнема  всичко : коли  къщи  пари  и  бъде  оставен  само  с един   куфар  дрехи.

3.  Неговите   деца ,  родители, братя , сестри и  (съпруг съпруга)  също  подишат ,  че  те  вярвят  на роднината  политик  и  са  готови  да  останат  с  един  куфар  дрехи.

4.И  тогава   ще  видим  кой  мисли  за  България  или  идва   да  си  (НАБЕРЕ   БОРОВИНКИ  С  АПАРТАМЕНТ)

Sine_metu

Съб., 06/04/2019 - 04:22 (нов)

wh67

Как  можем  да  избегнем  тези  проблеми, много  лесно като  запишем

 

Лесно или не, но без нов Изборен кодекс нищо не можем да запишем.

Знам, че ви набих скомина с него, с удоволствие бих писал за друго, ама...

Миряна Б.

Тоя ексминистър Николай Ненчев оня ли е, чийто баща бил първият българин в редиците на НАТО!. А братовчедите му учели в Уест Пойт. Веднъж дошли на гости в София и си говорели калко ще е забавно, когато братовчедите ни бомбардират отгоре, а Ненчев им маха с бяла кърпичка отдолу. Съвсем сериозно избръщолеви всичко това идиотът.

Sine_metu

Смотри в корень.

Сий субект нито е по- добър, ни по- лош от подобните му на върха на обществената пирамида. Въпросът е как се качиха и докога ще търпим?

А става все по- зле. Наскоро имаше проучване - само 4% от младежите искат да се занимават с политика и то най- калпавите. Подчертаха го

аман бе

Може би сте учуден? Щото навремето най-талантливите и надарените се натискаха за платени оргработници, както се казваше, в ДКМС и БКП...

Simplicissima
снимка на Simplicissima

П. Цеков щипка ГЕРБ по бузките,  като тънък намек, че би се дал и охотно уредил усред бившите критици, настоящи масажистки, педикюристки и баядерки. (С извинение към честните работещи момичета.)

Влез или се регистрирай за да коментираш

×