Медия без
политическа реклама

Не тръгвай доброволно да умираш!

23 Септ. 2022
Майкъл Наки
Майкъл Наки

Много неща мога да разбера и оправдая. Но когато едни хора се редят на опашка само защото са им изпратили някаква бумажка, с която да вървят да мрат - това е отвъд границата на адекватността. Не, наистина, ако на собствен ход сте се оказали сега във военкоматите -  то вие не сте страдалец, не сте жертва, не сте бараба. Вие сте идиот. Идиот, който ще бъде превърнат в тор. И тук ще отговоря на най-популярните възражения на тази очевидна истина.

1) Добре, и какво да правят?

Отговорът: Каквото и да е. Да заминат в някой друг регион и да започнат работа "на черно", като избягват патрулите. Да се скатаят за половин година на бабината си виличка в Устпърдянск, където наоколо няма жива душа. Да станат отшелници в Алтайските планини. Да се уредят на служба в Уайлдбериз. КАКВОТО И ДА Е ТОВА. Даже в затвора да влязат е по-добре, отколкото да мрат. (Или да убиват, но да не отваряме сега приказка и за моралния аспект.)

2) Ти си в чужбина, лесно ти е.

Отговорът: Не е нужно да си в чужбина, че да не ТРЪГВАШ ДА МРЕШ. Това не е призив да щурмуваш Кремъл, нито е молба да сваляш от власт Путин, това е едно просто съображение — НЕ ТРЯБВА ДА УМИРАШ.

3) А ако ни провърви и не умрем?

Отговорът: Ще умрете. Вас ви мобилизират само защото им привършва пушечното месо. Нямате никакъв опит. Това за вас ще е краят.

4) Но ние имаме жени, деца...

Отговорът: Още повече. Да оставиш жена си вдовица, а детето си без баща – ето това е безотговорно.

5) Добре, де, но ние ще обърнем оръжията срещу нашите!

Отговорът: Ще ви застрелят на място. "Заградителни" (наказателни) отряди има и сега. А когато на фронта изсипят тълпи мобилизирани - тези отряди ще заработят на пълни обороти. Вас с удоволствие ще ви разстреля който и да е вагнеровец или завербуван пандизчия. Пък и кадировците ще се изкефят максимално, ако им се отдаде случай.

6) Ще премина на страната на Украйна.

Отговорът: Трудно ще доживееш до този момент. Преди да стигнете до пряк бой, първо ще ви "гаси" артилерията. В пряко стълкновение ще можете да се предадете само ако сте цялата група заедно. А това няма как да стане, виж горната точка.

7) Но аз не искам да живея по горите / да работя "на черно"/ да лежа в затвора.

Отговорът: Тогава ще умреш.

8) Но на мен ми е неудобно да се скатая.

Отговорът: Тогава ще умреш

9) Добре, де, но къде да намеря цялата информация как да се скрия?

Отговорът: Всичко това го има в интернет, в разни форуми и излиза при първо изписване в търсачките. Вече се създаде цяла КУЛТУРА на отклоняване от военна служба. Има хора, които по 9 години се крият (от 18 до 27), там всичко ще разберете.

Не знам дали този пост помага някому, но ми е нужно просто да изхвърля навън емоциите си от видяното. Как едни здрави мъже САМИ отиват при военните, защото, моля ви се, ПОЛУЧИЛИ БУМАЖКА. Сами се качват в автобуса и заминават да умират. Не правете така. Тъпо е.

---

* 28-годишният Майкъл Наки е от руско-американски произход. Той е опозиционен журналист, блогър, видео стриймър. През 2021 г. напуска Русия и се преселва в Грузия. От тази пролет е във Вилнюс, откъдето води YouTube-канала «Популярная политика.  Срещу него в Русия има задочно дело за уронване на престижа на руската армия. Текстът е публикуван в блога му Майкл Наки о мобилизации (exler.ru). Преводът от руски е на Красимир Лозанов, с чието разрешение го публикуваме. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата