facebook
twitter

Наблюдател

Дискретният чар на демокрацията

Събират се орел, рак и щука и в един глас се провикват: „След нас, народе!. Вече не само у нас, а и в Европарламента
2529

Една мисъл не ми дава покой: защо Радан Кънев ще се запише в ЕНП. Да, неговата партия ДСБ членува именно там и така е най-логично, но дали е най-демократично? Често логиката и демокрацията нямат нищо общо или поне това, което наричат „логика“, и другото, дето се очаква да приемаме за демокрация.

Радан стана евродепутат със стотина хиляди гласа, подадени за коалиция от три партии – ДСБ, ДаБГ и Зелените. ДСБ си има ЕНП, ДаБГ си има АЛДЕ (или ПЕС, зависи как се чувстват), а пък Зелените си имат Зелените. Защо Радан Кънев отива именно в групата на ЕНП? Това е малко тъпо за Тафров, който избута много по-сърцата кампания и преди време каза, че в ЕНП няма да ходи поне докато Орбан и Борисов са там. Помните ли? За Зелените да не говорим – те имат враждебно отношение към всичко, що е дясно или иска да мине за такова.

Питам се каква позиция ще заеме депутатът на тази коалиция при даден конкретен казус – хайде за по-лесно да вземем някой познат, по който и Светослав Малинов е заемал позиция: „лифт на Банско“. Как се очаква отделните членове на коалицията да изразят волята на избирателите си?

Десният член на коалицията (ДСБ) би трябвало да каже: „Да има лифт! Защото туризмът е стратегически приоритет на икономиката. Туризмът създава БВП, икономически растеж и работни места, развива регионите“.

Левият член на коалицията (Зелените) би трябвало да рекат: „Да няма лифт! Той унищожава природата, стимулира презастрояването и носи печалби както на богаташите, така и на хитрите банскалии, дето си обърнаха къщите на хотели“.

Либералният член на коалицията (ДаБГ) би следвало да отсече: „Всеки да върши каквото си ще! Свободата над всичко! Гражданите олигарси да пускат лифтове, гражданите Зелени да ги спират и така до края на света! Всеки има право да има права!“.

Да, ама какво да стори горкият Радан, ако трябва да вземе отношение

по въпроса за Банския лифт? Как неговата коалиция да изработи монолитна позиция, без да потъпче собствените си принципи? Ето това ѝ е кофтито на демокрацията – събират се орел, рак и щука, обединяват се и в един глас се провикват: „След нас, народе! Ние ще те изведем на светли бъднини!“, без да си дават сметка, че различни части от народа си представят светлите бъднини по различен начин. А и да оставим настрана, че може би нямаме орел, рак и щука, а актьор с маската на орел, актьор с маската на рак и актьор с маската на щука. Ако се наложи, ще свалят маските; ако се наложи, ще си ги разменят.

Ееех, де да можеше всеки актьор сам да си вкара поне един депутат, друго щеше да е. Мечти... А сега пак ще трябва да изнасилваме съвестта си. Слава Богу, че на нея вече ѝ доставя удоволствие.

И тук, точно в този момент, Радан тъжно се обръща и съкрушен от грозната картина, която нарисувах, подсмърчайки повлича крака към Европейския парламент.

 

Аз обаче се провиквам: „Чакай! Не унивай!“,

 

настигам го, слагам топла длан на рамото му и го утешавам със следните слова:

„Ти не си виновен. Ние не сме виновни. В такъв свят ни се е случило да се родим и ако искаме да направим нещо за другите, длъжни сме да играем по чуждите правила. Виж какво става в самия Европейски съюз, виж как изглежда Европейският парламент! Те са същите! Ние от тях се учим!“

И наистина Верхофстат, един от любимите ми евролидери, бързо направи сметката. За да продължат да я карат както си знаят – предсказуемо, с цивилизовани договорки в името на общото благо – трябва да свалят маските и да се пишат в един отбор. Новият отбор да бъде ЕНП+ПЕС+АЛДЕ+Зелените. Общо 67.11%, или 504 депутати. Чиста работа.

 

А ние сме тръгнали да се тревожим как ще я карат нашите „три в един“!

 

То си е измислено.

Тази схема Верхофстат нарича „широко мнозинство“ и то щяло да е необходимо за „прокарване на европейското законодателство“ – смятай що за законодателство ще бъде! Тè това е демокрация: мислиш, преценяваш, тюхкаш се, избираш, караш се с близки и роднини, агитираш, в деня за размисъл размишляваш, гласуваш и накрая какво получаваш? Широко мнозинство.

Зелените, опиянени от своите 69 места (набъбнали за сметка на социалистите), не им стига да са просто част от „широкото мнозинство“, не им стига да играят с батковците, ами искат да продадат скъпо неоценимата си подкрепа в името на доброто старо статукво, срещу което до миналата седмица рипаха. Определиха своята цена, поставиха своите условия. Казаха, че политиката за климатичните промени ще излезе начело в дневния ред на Европейския парламент, особено „на фона на растящото безпокойство сред обществата заради климатичната криза“ (коя е тая „климатична криза“ аз все още не мога да разбера, но това е сигурно, защото съм леко тъп). Кои са основните стълбове в „цената“, която искат Зелените, за да подкрепят „широкото мнозинство“ на статуквото?

Първо, да се увеличат таксите за СО2. Забележете: въглеродни емисии пак ще се отделят, и то дори повече отпреди, но за тях ще се плаща, което не знам как ги прави по-малко вредни за Майката Природа. Тоест, няма да се случи нищо повече от това, че неудобни дребни конкуренти ще фалират и ще се съберат едни пари, които ще се лапнат кой знае къде. А всичко това, цялата тази загриженост, ако се постави на фона на емисиите, отделяни от Индия и Китай – страни, в които Зелените не се котират особено високо, – ще стане крайно смешно и нелепо, за пореден път ще докаже, че единствената цел е тормоз и регулации, създаване на чудовища, за чието усмиряване трябва да плащаме с благодарност.

Второ, да се предприемат „адекватни действия за авиацията“. Какви освен спряганото биогориво от растителни отпадъци (то сигурно не пуши и не отделя СО2).

 

Питам се, изтребителите и те ли ще минат на рапица?

 

Ще минат ли на рапица изтребителите и ракетите на страните без зелени активисти?

Трето, позеленяване на селското стопанство. Какво значи това – дините вече освен отвън да са зелени и отвътре ли? Или може би да се откажем от торове, пестициди и ГМО в името на нископродуктивни и изтощаващи почвата ферми на технологично ниво от средните векове? Как тогава ще защитим неотменимото право да бъдат нахранени милиардите нови членове на популацията?

Любопитно ми е да видя в следващите дни дали ЕНП ще приеме тези условия в името на „широкото мнозинство“.

 

За либералите и социалистите не ми е любопитно – те ще приемат всичко

 

Или пък ще излезе прав унгарският вестник „Модьор немзет“, като казва, че ЕНП е изоставила основополагащите си ценности и вече не може да бъде различена от социалистите или либералите.

И щом вече споменахме ЕНП, да не би пък да излезе крива сметката на Верхофстат за „широкото мнозинство“. Да не забравяме, че важна, непреодолима част от ЕНП е партията ФИДЕС, на която едва ли ѝ е твърде приятна формулата за „спиране на отстъплението в гражданските свободи в държави като Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Малта“.

Противодействието срещу статуквото, което се мъчат да запазят чрез въпросното „широко мнозинство“, е силно и даже все още не може да се прецени цялата му мощ. Със сигурност в Европейския парламент предстоят размествания и прегрупиране. Но противодействието, колкото и освежаващо да е то, отново е в рамките на демокрацията; по въпроса за демокрацията всички са на едно мнение. Затова противодействието е без „стратегическа дълбочина“.

Едва ли е реалистично да се мисли, че демокрацията може да се замени с нещо друго в рамките на следващите няколко поколения, но един ден и това ще стане. Въпросът е кой ще го коментира тогава, на какво интелектуално и културно ниво ще бъде. Тогава нашата бъбрива и суетна цивилизация отдавна ще се е превърнала в идиокрация. А засега, понеже има различни видове демокрация, трябва сериозно да преосмислим представите си за нея и да я предефинираме.

В света и в човека, в макрокосмоса и микрокосмоса има материално и духовно начало. Те трябва да се намират в симфония, за да е здраво човечеството. И не – псевдодуховността не върши работа даже и на заместител. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.

 

 

28

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Зелените поставиха ултиматум на Курц за бъдеща коалиция

01.10.2019

480
ООН: До края на 21 век морското равнище рязко ще се покачи

28.09.2019

1653 27
Милиони хора по света протестираха срещу промените в климата

21.09.2019

612 27

Коментари

Kultura

Намигането към Бунюел е малко евтин трик, но както и да е. Демокрацията приключи земния си път, според мен. Като форма на политическо управление и менажиране на обществените процеси демокрацията изживя времето си. Трябва да се мисли за нещо ново или поне различно, защото демократичните общества са разядени от корупция, а свободният пазар не може повече да играе ролята на ефективен, по-скоро, навременен коректив.

Стоф

Демокрацията има толкова общо с филма на Бонюел, колкото и авторът на статийката с демокрацията. 

Meto_ot_Interneto

Сполучлива бурлеска👍😂

wreckage
снимка на wreckage

навън валеше, мина Сула

тикайки количката с булшит

и без да иска бутна петъка ф калта

 

Самюъл Тейлър Коулридж

 

 

Kultura

Чакам времето, когато роботизирано правителство ще почне да разпределя ресурсите и решава управленските задачи.

wreckage
снимка на wreckage

По времето на Боко Први имахме роботизирано правителство, ама роботът беше нещо бъгаф и се наложи Боко да го премести на работа ф парламента. Там роботът разпределяше ресурсите и решаваше управленските задачи като еното нищо, обаче го хакнаха и фчера Боко Трети го бракува.

Sine_metu

И длъжността му съкрати. Дублира отдавна автоматизираното, роботизирано, дистанционно управление.

 

Ти ги знаеш тия неща, ама малко занимателна математика за начинаещите:

 

Регулациите на ЕК са 150 000 страници. Една върху друга формат А4 правят кула с h = 93,57 метра. Съдържат 80 милиона думи. При среден брой 5,5 знака в дума и 1 шпация между всяка трябват 650 000 стандартни перфокарти. Една върху друга правят кула с h = 248,04 метра. Записани върху тоалетна хартия... стига като за първи урок по роботизирани правителства

Sine_metu

Една мисъл не ми дава покой: защо Радан Кънев ще се запише в ЕНП.

 

И на мен, но по съвсем друга причина. Защо Радан Кънев с 35 хиляди гласа стана депутат, а Иванчева с 41 хиляди не стана? Дискретният чар на какво е това?

бонго-бонго

Сине метув, представата ти за гласове и преференции е толкова объркана, колкото и за пряка демокрация и партинийни организации по месторабота.

Sine_metu

Пет., 31/05/2019 - 21:00 (нов)

бонго-бонго

Сине метув, представата ти за гласове и преференции е толкова объркана, колкото и за пряка демокрация и партинийни организации по месторабота.

 

Бонгу-бонгув, принципен противник съм както на пряката демокрация, така и на партийните организации. По месторабота, местоживеене, местообитаване, каквито щеш.

И под новото-старо име пей даваш да ми приписваш неща, които не съм писал и дори помислял.

 

А за гласове и преференции представата ми е проста - в парламентите трябва да отиват кандидатите с повече получени гласове, а не обратното.

Готов съм да изслушам аргументите ти за противното и да ги опровергая.

бонго-бонго

Вместо да гадае каква би била позицията на Радан Кънев за втория лисф в банско, авторът би могъл да провери каква позиция Кънев вече е изразявал, и то неведнъж по въпроса. И понеже уж-десните пишман консерватори на държавна заплата безрезервно подържаха едно постановление на министъра Димов, други консерватори и още реформисти пък мазаха ски на зелените евродепутати, а трети си подготвяха релса за кея в Бургас, вместо да погледнат закона, въпросното постановление падна - и то забележете в Административния съд.

Ето какво е писал тогава Р. Кънев по въпроса на същото постановление:

 

Днешното решение на МС за Национален парк Пирин е връх на глупостта, беззаконието и безотговорността.

Приемат се промени във вече изтеклия план (?!) за управление на парка, в момент, в който новият е одобрен и приет, във фаза на съдебен контрол.

Нека сме наясно с това решение:
– то НЕ дава зелена светлина за прочутия втори лифт;
то НЕ е в полза за местните общности, защото всеки устройствен план, приет въз основа на тези изменения, ще бъде незаконен
– то НЕ е в интерес на правната сигурност. Напротив – създава предпоставки за десетилетен юридически хаос
– то НЕ решава проблемите с изключителната държавна собственост, породени от системните нарушения на концесионера на зона Банско
то НЕ решава проблема с монополизацията на стопански дейности
то НЕ решава проблема с презастрояването и ниските цени на имотите, довели до фалит хиляди дребни инвеститори

По горните съображения, решението на МС е погром върху частната собственост, която има нужда от ясни и трайни правила за управление на защитените територии и стабилно градоустройство.

То е и пречка пред инвестиционната дейност, защото инвеститорите имат нужда от ясна рамка на регулации, а не от подобни временни решения.

То е и огромна заплаха за природата на Пирин, защото ще даде път за стотици “временни” решения и частични градоустройства в полза на овластени мутри. А те – за разлика от местните хора – нямат интерес от дългосрочно опазване на природния ресурс.

Днес, набързо и на тъмно, беше нанесен удар срещу природата, местните общности и честния, конкурентен бизнес.

Ползите?

Разбира се. Както винаги. Те са за шепа политически мошеници, които ще се хвалят до следващите избори, че са разрешили “втория лифт” (а не са).
За шепа олигарси, които ще се снабдят с частични ПУП-ове и ще продадат “на зелено” имоти на куп балъци.
За шепа лобисти и неколцина “държавници”, които ще вземат комисионни и подкупи.

Дребни, престъпни печалби за малцина, десетилетни загуби за бизнеса и местните жители, столетни – за българската природа.

Kultura

"имахме роботизирано правителство"

 

Имали сте ... дръжки.

wreckage
снимка на wreckage

дръшки също имахме, но имахме и роботизирано правителство.  Жалко, че Боко очисти робота, но фсе пак думите му останаха:

 

Нали разбирате, че това, което не е, това не е същото. В това всичко, което се случва, тези работи са, които са важни и не са това, което се твърди. Трябва да ви кажа, че в тази посока тези неща, които се казват, съвсем не са като тези, които съм казал. Така че мога да ви кажа, че това е същото, което съм казвал и досега…“ 

цецо 2014г.

Kultura

"Регулациите на ЕК"

 

Демокрацията е мъртва.

Sine_metu

Пет., 31/05/2019 - 21:25 (нов)

Kultura

Демокрацията е мъртва.

 

Ако де, ако... Сега се успокой, като имам повече време ще я съживим

wreckage
снимка на wreckage

глей само културата като запали балканчето на мисълта си... Темата ще бъде зарита под ени безкрайни чаршафи ф поткрепа на Оранжевия Смешник.  

 

Язък, че Иван Стамболоф Тире Сула си е бол очите да пише ежепетъчния си булшит.

Sine_metu

Да я зарива. Аз се отдавам на културен отдих. Наздраве... тъй де, лека и на теб

Kultura

„Нали разбирате, че това, което не е, това не е същото. В това всичко, което се случва, тези работи са, които са важни и не са това, което се твърди. Трябва да ви кажа, че в тази посока тези неща, които се казват, съвсем не са като тези, които съм казал. Така че мога да ви кажа, че това е същото, което съм казвал и досега…“ 

 

К'ви роботи, к'ви пет долара -- т'ва е Зен, ве! Ако верно Цв. го е казал, требе да дойдат от Хималайските манастири да му се кланят и богопочитат!!! Още ей толковка, и е стигнал Нирваната!!!!! Облепяме го с глина, боядисваме със златна боя, и ще бъде живонирванен барем до следващото Боково пришествие!!!!!

дъртреалист

Добра писаница...

Наистина, ЕП става цирк, в който партийността, като традиционна парадигма на демокрацията, стига своето отрицание...

Дали факторите, които формират партиите са изостанали от времето или просто на федеративно ниво ще се търсят други организиращи принципи... Примерно - общоевропейски цели и начините за постигането им.

 
А това мнение на Радан е брилянтно. Този човек има дар да вижда ясно и цялостно сложни проблеми. Когато се пребори с цинизма си :)

 
А с екологията Сула е скаран, отдавна знаем.
Ама вземи прочети малко, бе, човек! 

Че тъй изглеждаш като бански хотелиер по въпроса за втори лифт.

дъртреалист

обаче го хакнаха и фчера Боко Трети го бракува.

☺️

Sine_metu

Съб., 01/06/2019 - 09:45 (нов)

дъртреалист

Добра писаница...

Наистина, ЕП става цирк, в който партийността, като традиционна парадигма на демокрацията, стига своето отрицание...

Дали факторите, които формират партиите са изостанали от времето или просто на федеративно ниво ще се търсят други организиращи принципи... Примерно - общоевропейски цели и начините за постигането им.

 
А това мнение на Радан е брилянтно. Този човек има дар да вижда ясно и цялостно сложни проблеми. Когато се пребори с цинизма си :)

 

Партийността поначало е отрицание на демокрацията, не само в ЕП.

 

Досежно Радан. Сам казваш „дар, но когато...“ Бих развил мисълта ти.

Има същностни граници в разбирането на който и да е проблем. Най- очевидната е присъщата на всяко явление неопределеност.

Всевишният ни е дал две способности за преодоляването им - интуиция, за виждане когато не можем да достигнем до логично- непротиворечиво решение, а това значи почти всеки път и морал, като критерий ab ultima.

Отхвърляй априори мненията на неморалните хора. Няма „орел, рак и щука“. Има „нула или единица“. Не губи време дори да ги изслушваш, докато не получиш доказателства, че отново са станали морални.

В случая стига Радан Кънев да признае, че е станал евродепутат благодарение на мошеническа избирателна система.

 

Горните ми белешки са и за колегата Култура - защо е невъзможно роботизирано правителство. Не технически, а такова след което няма да се молим за днешната антидемокрация

 

 

ДонДомат

Сула явно е минал онлайн-курса на Стив Банон по “Аргументи срещу Зелените” с отличен 6. Нека тогава да му припомним как изглеждаше света преди зелените да станат значителна политическа сила. Тези, които не си го спомнят могат да си направят извода какво ги чака тях и особено децата им ако слушат глупостите на назадничави “консерватори”.

 

БВП на соц-държавите се увеличаваше с помощта на мръсни и/или остарели технологии без никакви мерки срещу замърсяването. Сула може да се разходи до Кремиковци и гара Яна или Русе за да си припомни защо се появи Екогласност. Може да пита някой, който е работил в оловните производства Колко от колегите му изкараха до пенсия.

Може и да ви разкаже на какво миришеха нитратните краставици като постоят във вода. За Чернобил да не споменаваме.

 

На запад не беше много по-различно. Още в началото на 60е американски учени предупредиха за оловото в бензина. Индустрията обаче финансира масивна кампания и собствени “научни изследвания” за да всее съмнение. Така забави безоловния бензин с поне 20 години. Така беше и за рака и цигарите, забраната на траулерите и изхвърлянето на опасни вещества в морето. Все не било сигурно, щяло да навреди на икономиката и т.н. 

Ако не бяха зелените в Германия и сега щяхте да карате коли с разход 12 на 100 и ТЕЦа щеше да е без филтри. Както обикновено ние на изток пак последни от всички ще разберем защо ония, по-умните се набутват с излишни разходи за “измислени” проблеми. 

 

В НРБ началниците също защитаваха инвестициите в редки метали, но живееха в Банкя, не в Бухово. Абрамович живее в Лондон, а не в Норилск. Ако слушате аргументите на Сула, вашите деца също ще заживеят в Бухово и Норилск. Децата на новите шефове ще живеят на друго място и ще се оплакват от високите данъци и регулациите, като истински консерватори. 

 

Думи думи

Много патетично, но в зелените едва ли има и грам екология.

Шантаж де лукс, казвахме някога.

А тук едни ни припомнят и от къде били тръгнали зелените, преди да станат  политическа сила  https://www.youtube.com/watch?v=753otEhAh4Y

 

дъртреалист

но в зелените едва ли има и грам екология

Удивително откритие! Сам ли го постигна?

Разбира се, само лаици месят екологията с проблемите на околната среда...

Екология - наука за отношенията между организмите и средата им,

Environmentalism - се занимава с проблемите на околната среда НА ЧОВЕКА и които са от значение за него, като ползва екологичното знание.

Руската пропаганда го нарича идеология, като с това се опитва да принизи явлението.

Но, то съществува, докато на хората им пука, дали е застрашена някаква жива или нежива природна даденост. И те опитват да правят нещо по въпроса.

Проблемите на околната среда СЪЩО са обект на изследване. 

С цел по-добро разбиране на проблемите за да може да бъдат коригирани, разбира се политически. 

Планираните, организирани действия на обществото се извършват чрез ПОЛИТИКИ. 

Има затопляне, то притеснява хората, затова те планират действия за намаляването му. Разсъжденията, че вулканите били виновни и слънчевите цикли - са безпредметни, защото ние тях не можем да спрем, а само своите действия.

Имаме притеснение - трябва да правим нещо. Това правене е процес, в който грешим, с който даже може да се злоупотребява, но и се учим.

Възможностите на Човека по принцип са безгранични. Във всеки момент някой може да измисли технология, чрез която да се управлява глобалния климат. Но ако това стане преди да сме разбрали как функционира той, това ще е катастрофа. Затова е важно по темата затопляне да се работи. Да ще има злоупотреби. И измами. Както във всяка човешка дейност.

Затоплянето било догма, ами може, само че вчера по новините съобщиха за сериозно увеличение на случаите на Нилска треска в цяла южна България, болест на суб/тропиците. Значи не е догма.

Грийнпийс били финансирани от едни мултинационали за да пречат на други. 

А добрутру. Сигурно в някаква друга вселена парите валят от небето, но в нашата все някой плаща и чудеса не стават.

БЕзспорните успехи на екологичната политика са резултат на конкуренцията, както във всичко друго.

 

 

 

Думи думи

Виж ти!

Кой се бил засегнал на бандитизъм.

Престъпните идейници на Римски клуб станали много чувствителни напоследък.

Дали защото губят почва под краката си, или защото еко-идейките им са демократичен вятър и либерална мъгла?

ДонДомат

Предполагам, че и русенците се изнесоха от града си понеже някой конкурент на завода в Гюргево беше пуснал слух, че хлора е отровен. Всеки има право на мнение и да вярва, на когото си иска. 

Все пак искрено се надявам, че сте престанали да пръскате с ДДТ и Agent Orange (който в Европа се продаваше под различни търговски марки), не боядисвате с канцерогенен лак и не сте си купили печка от Китай, изолирана с руски азбест. 

Между другото, в Китай дето няма никакви зелени правят такива инвестиции във фотоволтаици и перки че ООН се наложи да коригира плана, че вече е изпънен. Садят гори на север, строят АЕЦ и теглят тръби от Сибир. Затварят 2000 металургични предприятия и имат план в края на петилетката в Пекин да може да се диша. Ако сте ходили там, знаете защо. Ако не сте, питайте някой дето е ходил. 

 

Sine_metu

Нед., 02/06/2019 - 15:36 (нов)

дъртреалист

но в зелените едва ли има и грам екология

Удивително откритие! Сам ли го постигна?

Разбира се, само лаици месят екологията с проблемите на околната среда...

Екология - наука за отношенията между организмите и средата им,

Environmentalism - се занимава с проблемите на околната среда НА ЧОВЕКА и които са от значение за него, като ползва екологичното знание.

Руската пропаганда го нарича идеология, като с това се опитва да принизи явлението.

 

Не знам какво казва руската пропаганда, но имате погрешна представа и за явлението, и за подхода към него. Извинявам се, че нямам под ръка отпратки, с тези неща се занимавах преди години, но опитайте с търсене по „устойчиво развитие“, „диаграми“ и „Мелбърн“.

 

Екологията е частен случай на инвайро-мента-последният-да-затвори-вратата по начина, по който ин... ще го наричам кратко Джо... е частен случай на устойчивото развитие. Приблизителното съотношение между Екология, Джо и Устойчиво развитие е 1 : 10 : 100.

 

Ако намерите въпросните диаграми, обърнете внимание на три неща.

Структура. Кръгови диаграми, приличат на морски звезди. С 36 лъча, само за по-лесно възприемане. Окръжността е максимумът, по избраните критерии. Върхът на всеки лъч - конкретният показател за съответното населено място. Ще се учудите като видите колко посредствен всъщност е Мелбърн.

Рангове. Още повече ще се учудите да видите, че с най-високите рангове и тегла са показателите за образователното равнище. Следват ги доходите. Логично - сред овце и кретени губи смисъл и най-светлата мисъл, а без пари си губите времето за диаграмки. Екологията е нататък.

Комплексност. Разработват се сценарии с промяната на всичките 36 параметъра. Оценяват се. Показват се ефектите, сравнителните предимства и недостатъци.

 

Накрая, драги. Школските упражнения на Р. Кънев са много далеч от всичко това

 

 

Sine_metu

Накратко и с неизбежното опростяване:

днешните „зелени“ са съвременният прочит на социалната държава.

Домораслите ни дръвници не я разпознаха върху тепсията, поднесена им преди 30 години, та сега ли? Реликти на доизживяване

Влез или се регистрирай за да коментираш

×