facebook
twitter

Медии

Viber се "развежда" с Facebook

Кампанията #StopHateForProfit срещу социалната мрежа се разраства
2 371

Viber се присъедини към набиращото скорост глобално движение #StopHateForProfit срещу технологичния гигант Facebook, като обяви официално, че прекратява всякакви бизнес отношения с американския гигант. Компанията спира рекламните разходи, а освен това ще премахне от платформата си Facebook Connect, Facebook SDK и GIPHY. 

Очаква се действията по прекратяване на бизнес отношенията помежду им да приключат до началото на юли 2020 г. 

Най-голямата социална мрежа не успява да защити ефективно данни на своите потребители и да овладее езика на омразата и това й навлича все повече неприятности. Големи компании рекламодатели разкритикуваха политиката на Facebook и предприеха активни действия, прекратявайки разходите си за реклама в платформата.

„Наред с многобройните нарушения по линия на личните данни, включително скандала "Кеймбридж Аналитика", в който политическа консултантска компания неправомерно събра данните на близо 87 милиона потребители на Facebook, тази реч на омраза е последната капка в чашата на търпение от страна на Viber. С действието си компанията подкрепя движението #StopHateForProfit и прекратява всички взаимоотношения с Facebook“, се казва в изявление на Viber.

“Facebook продължава да демонстрира неразбиране на основната роля, която има в света. От неправилното управление на данни и липсата на сигурност в приложенията си до възмутителното отношение и липсата на мерки за защита от опасна реторика Facebook стигна твърде далеч. Ние не сме арбитър в тази игра, но истината е, че много хора страдат от разпространението на обидно съдържание. И всяка компания следва да заеме ясна позиция по темата”, коментира Джамел Агауа, глобален изпълнителен директор на Viber.

Сред включилите се в движението #StopHateForProfit са Verison, Ben&Jerry’s, Dashlane, Patagonia, Eddie Bauer и други. Протестите от последните седмици бяха подети от група от шест организации, в това число Антиклеветническата лига (ADL) и Националната асоциация за напредък на цветнокожите (NAACP), които призоваха рекламодателите да спрат платените си кампании във Facebook платформата през целия месец. 


Източник: Еconomic.bg

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Заради бойкота на Фейсбук Зукърбърг загуби 7 милиарда долара

27.06.2020

4087 8
Васил Божков обяви готовност за политически проект

08.06.2020

Обновена

17939 284
Как за 2 месеца абонатите на музея Мет нараснаха с 200 000

04.06.2020

148

Коментари

Slava
снимка на Slava

Тия още ли не са разбрали, че псувните и обидите, клеветите и лъжите са израз на свободата на словото. 

Каубой
снимка на Каубой

Марти Захаров си го премести...

Влез или се регистрирай за да коментираш