Quantcast

Медия без
политическа реклама

Кин Стоянов оглавява програма "Христо Ботев" на БНР

Досегашният директор Митко Новков напуска по своя молба

10 Апр. 2023
БНР
Кин Стоянов

Кин Стоянов е новият директор на програма "Христо Ботев" на БНР, съобщиха от националното радио. Промяната е факт от 10 април, след като Управителният съвет уважи молбата на досегашния директор Митко Новков да бъде освободен от длъжността. Кин Стоянов е журналист с дългогодишен опит във всички жанрове на журналистиката, допълват от БНР. Бил е редактор в сп. "Смяна" и в. "Улицата – Ла Страда", заместник-главен редактор на сп. "Български журналист" и на в. "Демокрация", главен редактор и основател на в. "Щастливец", който списват заедно с Радой Ралин и Борис Димовски.

От 1998 г. до 2000 г. е член на Програмния съвет на БНТ, а от 2001 г. до 2007 г. на Обществения съвет на БНР. През 2007 г. заедно с колегата си Емил Янев сформират екип "Инфохолици" и създават цяла програмна линия в програма "Радио София". Предаванията им "Часът на инфохолиците", "Риалити роман", "Трамвай по желание" и "Различният до мен" са носители на редица национални и международни медийни награди. През 2015 г. екип "Инфохолици" създават сайта "Студия Трансмедия“, който набира своята публика с видеоформата „Инфохолиците в действие“ – първият видеоформат в български сайт. През 2015 – 2016 г. тандемът създава предаването „Денят разказва“ по ТВ „Европа“. В периода 2017 – 2018 г. екип „Инфохолици“ създават сайта SOSBG.eu, както и предаването SOSTV по телевизия „Евроком“. От 2019 г. до сега Кин Стоянов е редактор в направление „Социални медии“ към дирекция „Дигитални програми“ на БНР.

Автор е на три книги: сборника с фейлетони „Ориентиране в обстановката“, романа „Камъчета за късмет“ и мемоарния колаж, посветен на Алеко Константинов „Гражданинът Щастливец“.