Quantcast
Четирима души са загинали в пожарите в Турция | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Четирима души са загинали в пожарите в Турция

496
 TWITTER

Хиляди пожарникари се борят с горските пожари в села и курорти в Турция, предаде Би Би Си. Четирима души са загубили живота си в пламъците, а десетки са откарани в болница.  Започнато е разследване, за да се установи дали някои от пожарите са в резултат на умишлен палеж.

По време на посещение в Манавгат, турският министър на земеделието Бекир Пакдемирли заяви, че овладяването на пожарите може да отнеме време. Той съобщи, че в момента се гасят 20 горски пожара в седем провинции на Турция - Адана, Анталия, Кайсери, Кутахя, Мерсин, Мугла, Османие.

Пожарите първо се появяват в слабо населен район на около 75 километра  източно от Анталия в курорт, особено популярен сред руските туристи. Снимки в социалните мрежи и турската телевизия показват хора, които изоставят автомобилите си и бягат по задимените улици улици, осветени от оранжеви пламъци.

Земеделският министър Бекир Пакдемирли заяви, че се е наложило туристи от хотел в близост до Бодрум да бъдат евакуирани, тъй като пламъците са стигнали до южното крайбрежие.

Ключови думи:

Турция, пожари, бодрум

Още

Турция арестува 4-ма българи при мащабна акция срещу дрогата

17.09.2021

4602
Откриха най-старата мозайка в света в Турция

16.09.2021

2081
Гърция построи напълно стената на границата с Турция

21.08.2021

13153