facebook
twitter

Чужбина

Бандити бият демонстранти в Хонконг

209
 ЕПА/БГНЕС
Демонстранти срещу закона за екстрадицията се пазят със самоделни щитове при противостояние с полицията по време на протеста си в неделя.

Десетки маскирани и облечени в бели блузи мъже атакуваха продемократични демонстранти и минувачи в неделя вечер в Хонконг, съобщи Би Би Си. Това е пръв подобен инцидент по време на продължаващите вече седмици наред демонстрации срещу закона за екстрадицията. Нападението бе извършено в района на жп гара в квартал Юен Лон. Маскираните мъже се нахвърлили и били с дървени и метални пръти протестиращи, пострадали са и случайни минувачи. 45 души са ранени, един човек е в критично състояние в болница. Обект на атаката били хора, облечени в черно, защото така обикновено се обличат участниците в протестите срещу закона. Сред пострадалите е журналистка, която била набита, докато предавала в ефир за медията си.

Полицията много се забавила и не пристигнала навреме на местопроизшествието, коментираха няколко местни депутати, цитирани от Би Би Си. Не е известно кой е организирал нападението. Опозиционният депутат Лам Чън Тин предположи, че бандата е свързана с организирани престъпни групи. 

 

"Нима Хонконг вече позволява на триадите да правят, каквото си поискат и да пребиват хора по улиците", попита пред репортери депутатът Лам.

Все още няма коментари

Още

Оставка!

12.07.2020

13984 49
Китай прие спорен закон за Хонконг

28.05.2020

227 3
Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ срещу протестиращи

24.05.2020

137

Влез или се регистрирай за да коментираш