Медия без
политическа реклама

ГЕРБ предлага провалили се кметове за шефове на общински фирми

14 Дек. 2019

Двама бивши районни кметове от ГЕРБ - Цветомир Жеков /район "Изгрев"/ и Димитър Дилчев /"Студентски"/, ще влязат в управлението на софийските общински дружества "Чистота Искър" и "Център за градска мобилност" (ЦГМ). Те бяха кандидати за районите и на последните избори, но загубиха вота. Сега общински съветници от ГЕРБ предлагат те да влязат в бордовете на фирмите до провеждане на конкурс.

"Хората, които преди месец загубиха доверието на софиянци и си тръгнаха от кметствата, днес се предлагат за шефове на две от най-скандалните общински дружества. Нещо повече, те не се справиха с презастрояването и проблемите в районите си, но се очаква да се справят с дружества, през които минават огромни средства, и са символ на корупция и източване!? Партията-майка успешно трудоустроява своите хора", коментираха от организацията "Спаси София".

Цветомир Жеков беше кмет на района, в който бяха построени сградите на "Артекс", които станаха причина за сериозни размесвания в управляващата партия ГЕРБ. Разрешенията за строежи в подопечния му район доведоха до множество протести на живеещите там.

"Чистота Искър" има договори за почистване на три столични района - "Люлин", Красно село" и "Красна поляна", както и за експлоатация, поддръжка и рекултивация на депата край Суходол и Долни Богров. От следващата година обаче тя ще почиства само един столичен район - "Красна поляна".

Бившият кмет на "Студентски" Димитър Дилчев ще попълни борда на едно от най-големите общински дружества "Център за градска мобилност" (ЦГМ). ЦГМ се занимава с платеното паркиране в столицата, както и с организацията на градския транспорт. Дружеството събира и разпределя постъпленията от продажбата на карти и билети и от паркирането в синя и зелена зона.

Още по темата